Σύλλογος Εθελοντών Καβάλας κατά του Καρκίνου: Τίμησε όσους συνέδραμαν το έργο του [φωτογραφίες]

Βράβευση ανθρώπων και Συλλόγων οι οποίοι βοήθησαν έμπρακτα τον Σύλλογο και τους καρκινοπαθείς-Στο επίκεντρο και το πάγιο αίτημα για την αναβάθμιση του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας

Με την κοπή της βασιλόπιτας το πρωί της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος ο Σύλλογος Εθελοντών Καβάλας κατά του Καρκίνου «εγκαινίασε» ακόμη μια χρονιά γεμάτη δράσεις για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Φώτου καλωσόρισε τον κόσμο ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και ένα έναν σύντομο απολογισμό δράσεων, χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί σε ένα πάγιο αίτημα: «Το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας έχει δύο θαυμάσιους γιατρούς και ένα θαυμάσιο νοσηλευτικό προσωπικό, όμως συνεχώς αυξάνονται οι ασθενείς και πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και να στελεχωθεί το Ογκολογικό Τμήμα», όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι το Νοσοκομείο Καβάλας μπορεί να αποκτήσει Ορκολογική Κλινική υψηλών προδιαγραφών και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εργάζεται, κάτι το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Στο πλευρό του Συλλόγου έθεσαν εαυτούς ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Πασχαλίδης και η βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία ήταν και η τυχερή της ημέρας, καθώς κέρδισε το φλουρί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Τάσος Καρασαββόγλου και Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, τέως και νυν διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας αντίστοιχα, δηλώνοντας τη στήριξή τους στο έργο του Συλλόγου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει ήδη εξαγγείλει την εκ νέου ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών του Νοσοκομείου της Καβάλας, μια ενίσχυση η οποία αφορά και τη δράση του Συλλόγου και κυρίως των ογκολογικών ασθενών.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Τιμήθηκαν οι «σύμμαχοι» του Συλλόγου για το 2020

Μετά το πέρας των χαιρετισμών τιμήθηκαν Σύλλογοι και άνθρωποι οι οποίοι συνέδραμαν έμπρακτα το έργο των Εθελοντών κατά του Καρκίνου μέσα από συγκινητικές πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν:

  • ο επιχειρηματίας Γιάννης Σαρρής
  • η Ογκολόγος και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ελένη Χαμαλίδου
  • η Ειρήνη Μαρδύρη
  • το Σύγχρονο Ωδείο Παγγαίου
  • ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραχωνίου