Σύλλογος Εβριτών Καβάλας «Ο Έβρος»: Κοπή βασιλόπιτας και απολογισμός δράσεων [φωτογραφίες]

Απολογισμός δράσεων, αλλά και προγραμματισμός εκδηλώσεων για το 2020 με επίκεντρο τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης-Επίδοση αριστείων στους μαθητές και στις μαθήτριες που διέπρεψαν

Το πρωί της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 εκπρόσωποι της θρησκευτικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Καβάλας «Ο Έβρος» παρέστησαν στην κοπή της βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο Ωκεανίς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καφετζόπουλος ευχήθηκε σε όλους για καλή χρονιά και έκανε αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και στις δραστηριότητες οι οποίες ετοιμάζονται για το 2020.

Η Θρακιώτικη φορεσιά στην Προεδρική Φρουρά

Ο κ. Καφετζόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στη νέα φορεσιά της Θράκης, η οποία πλέον θα κοσμεί την Προεδρική Φρουρά όσο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και στις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν.

«Οι στρατιώτες της Παράδοσης τα οποία είναι τα μέλη του Συλλόγου, ανέπτυξαν μεγάλη δράση και συνεχίζουν ακούραστοι να το πράττουν. Πέρυσι παρουσιάστηκε η νέα φορεσιά της Θράκης, η οποία πλέον θα κοσμεί την Προεδρική Φρουρά, από τις 17 Δεκεμβρίου 2019. Θα τη φορούν οι Εύζωνοι τις δύο μεγάλες ιστορικές  ημέρες της Θράκης που είναι η 6η Απριλίου, ημέρα που όλοι οι Θράκες τιμούν την Γενοκτονία των προγόνων τους και η 14η Μαίου που είναι η απελευθέρωση της Θράκης. Φέτος, η χρονιά είναι ξεχωριστή για εμάς τους Θρακιώτες, γιατί γιορτάζουμε και τιμούμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στη μητέρα πατρίδα. Γι’ αυτό φέτος ο Σύλλογός μας έχει μελετήσει και έχει αποφασίσει να γίνουν επιπλέον εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα 100 χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου για το 2020

«Η πρώτη μας εκδήλωση είναι στις 5 Φεβρουαρίου με την έναρξη μιας  ιστορικής αναδρομής σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων, όπου θα γίνει μια αναδρομή στις χαμένες πατρίδες. Εκεί θα είναι παρουσιαστής ο κ. Παπαβέργος ο οποίος θα μιλήσει για τις περιοχές της Ανατολικής Ρωμυλίας και θα φτάνει μέχρι τη Μακεδονία. Επόμενη εκδήλωση θα είναι ο ετήσιος Αποκριάτικος χορός μας στις 22 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί το 7ο Αντάμωμα των Συλλόγων Εβριτών το οποίο θα γίνει στη Κομοτηνή τον ερχόμενο Μάιο. Η ετήσια μουσικοχορευτική μας παράσταση θα γίνει στο Φρούριο της Καβάλας με την παρουσία όλων των χορευτικών μας τμημάτων. Φέτος, για πρώτη φορά, θα γίνει ένα ξεχωριστό διήμερο, αφιερωμένο στα παιδιά μας τα οποία είναι το μέλλον μας», πληροφόρησε ο κ. Καφετζόπουλος.

Επίδοση αριστείων

Στη συνέχεια της εκδήλωσης επιδόθηκαν τα αριστεία στα παιδιά του Συλλόγου τα οποία διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.