ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ και Μύλος των Ξωτικών θα «συνδράμουν» τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Καβάλας;

Επαφές του δημάρχου Καβάλας για την αναβάθμιση των Χριστουγεννιάτικων δράσεων-Συναντήσεις για να τελειώσει άμεσα και το ζήτημα της ακτής Καλαμίτσας-Τι θα γίνει με το Μουσικό Σχολείο-«Κομμένη» στο μισό η επιχορήγηση για το AirSea Show

Το θέμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης της Καβάλας απασχόλησαν απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στην πρώτη συνεδρίαση για το 2020 το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020, κατά την οποία τα μέλη του Σώματος έκοψαν και την βασιλόπιτα (δείτε εδώ φωτογραφίες).

Μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης για την ανταποδοτικότητα των εκδηλώσεων στην αγορά, ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι θα επιδιώξει επαφές με τον ιθύνοντα νου της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ και του Μύλου των Ξωτικών, τις πιο γνωστές ανά την Ελλάδα εκδηλώσεις, προκειμένου να αναβαθμιστεί από την επόμενη χρονιά ο Χριστουγεννιάτικος «κόσμος» της Καβάλας.

«Να τελειώνει το θέμα της Καλαμίτσας»

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιοποίησης της ακτής της Καλαμίτσας, η οποία έχει «κολλήσει» στα γραφεία της ΕΤΑΔ, λέγοντας ότι θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με στελέχη της για να λυθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.




Παράλληλα, ενημέρωσε το Σώμα και για τις επαφές τις οποίες είχε στην Αθήνα για διάφορα ζητήματα τα οποία αφορούν τα προγράμματα “Φιλόδημος”, αλλά και για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου.

«Συνεχίζεται το “Φιλόδημος 2″ και σχεδιάζουν και το “Φιλόδημος 3″. Μια συνάντηση που έκανα στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα αφορούσε το Μουσικό Σχολείο το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά και αδικείται όταν δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους. Βρέθηκε οικόπεδο στο Περιγιάλι, χαρακτηρισμένο για χώρο σχολείου και ελπίζω με τη βοήθεια και των βουλευτών να υπάρξει χρηματοδότηση για το σχολείο. Η τρίτη συνάντηση αφορούσε την ανακύκλωση, την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθώ με την ΕΤΑΔ για την ακτή της Καλαμίτσας κατά κύριο λόγο. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα», ανακοίνωσε ο κ. Μουριάδης, ανέφερε ο κ. Μουριάδης.

«Ναι» στο Kavala AirSea Show αλλά με τη μισή επιχορήγηση

Όσον αφορά τη διοργάνωση του Kavala AirSea Show 2020, ο κ. Μουριάδης δήλωσε έμμεσα ότι ο δήμος το θέλει, αλλά φέτος θα το επιχορηγήσει με τα μισά χρήματα σε σύγκριση με το 2019, διαθέτοντας 40.000 ευρώ έναντι 80.000 ευρώ. «Δεν μπορούμε να δώσουμε τα λεφτά που έδινε η διοίκηση Τσανάκα», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει και άλλοι φορείς να ενισχύσουν το Show, ήτοι χορηγοί, προκειμένου κάθε χρόνο να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία και να κερδίζει και η περιοχή από αυτό.