Τα σχολεία της Καβάλας κόβουν τη βασιλόπιτά τους στην κεντρική πλατεία

Πότε θα υλοποιηθεί η εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών-Διαγωνισμός και έκθεση φωτογραφίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Με αφορμή την εορτή των Μεγάλων Πατέρων και Οικουμενικών Διδασκάλων Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ο δήμος Καβάλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και ο Σύλλογος «Ρωμανός ο Μελωδός» θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:30 εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης θα κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη πίτα για όλα τα σχολεία της Καβάλας. Για να τιμηθεί ιδιαιτέρως ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα τραγουδήσουν το τραγούδι της Ναζιανζού και τα κάλαντα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας του 2020 και έχοντας ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και την προβολή της αξίας του δάσους η Διεύθυνση Δασών Νομού Καβάλας θα διοργανώσει διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με θέμα «Το δάσος μέσα από τα μάτια μου».

Η βράβευση των καλύτερων φωτογραφιών οι οποίες θα κριθούν από μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας και η απονομή επαίνων σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα ενταχθεί σε εκδήλωση της Διεύθυνσης Δασών η οποία θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 11:00 στο Δασαρχείο Καβάλας. Οι φωτογραφίες θα σταλθούν ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα εκτυπωθούν. Θα παρουσιαστούν σε έκθεση και οι τρεις καλύτερες θα βραβευτούν, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν έπαινο.

Η κάθε φωτογραφία του διαγωνισμού μπορεί να συνοδεύεται από λεζάντα. Οι φωτογραφίες θα μπορούν να είναι ασπρόμαυρες ή έγχρωμες στην υψηλότερη ανάλυση την οποία διαθέτει η μηχανή λήψης. Κάθε μαθητής μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό με μία φωτογραφία. Η αποστολή των φωτογραφιών πρέπει να γίνει ως το τέλος Φλεβάρη.