12 Month Journey In Greece: Ένα ταξίδι στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια της Μαρκέλλας Σαράιχα Φέσσα

Η Καβαλιώτισσα δημοσιογράφος παρουσιάζει και στην Καβάλα το πρώτο της ταξιδιωτικό βιβλίο με 20+1 ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς προορισμούς

Την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, η δημοσιογράφος και Καβαλιώτισσα, Μαρκέλλα Σαράιχα Φέσσα θα παρουσιάσει στην γενέτειρά της, την Καβάλα το πρώτο της βιβλίο, «12 Month Journey In Greece» που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες, από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Η παρουσίαση θα γίνει στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας στις 18.30 και για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θόδωρος Μουριάδης – Δήμαρχος Καβάλας, Τάκης Αγγελίδης – Πρόεδρος Δημωφέλειας και ο Κωστής Σιμιτσής – Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το «12 Month Journey In Greece», είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός διαφορετικούς απ’ όσους γνωρίζετε μέχρι τώρα. 20+1 προορισμοί, 10 φθινοπωρινοί – χειμερινοί και 10 ανοιξιάτικοι-καλοκαιρινοί με 1000 φωτογραφίες, θα σας ταξιδέψουν μέσα από την Ιστορία τους, τα Ήθη και τα Έθιμά τους και τις παραδόσεις τους. Μετά από την επιτυχία του ταξιδιωτικού site της  http://www.travelgirl.gr και τις σημαντικές συνεργασίες με φορείς του Τουρισμού, η Μαρκέλλα Σαράιχα Φέσσα, ή αλλιώς το travelgirl προχωράει στο επόμενο επαγγελματικό της βήμα.

Με σημείο αναφοράς τον τόπο καταγωγής της, την Καβάλα,  η συγγραφέας ξεκινάει το μεγάλο της ταξίδι από την πόλη που γεννήθηκε, στο γαλάζιο της θάλασσας  και του ουρανού, σε μυστικά μέρη και αξιοθέατα που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων ξένων επισκεπτών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Λακωνική Μάνη, Λιχαδονήσια, Καμένα Βούρλα, Μήλος, Πολύαιγος, Νάξος, Μικρές Κυκλάδες, Πάτμος, Αρκοί, Πήλιο, Ρόδος, Σαντορίνη, Σπέτσες , Ύδρα, Πόρος, Τήνος, Αράχωβα, Αγόριανη, Δελφοί, Παύλιανη, Ζαγοροχώρια, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Ναύπλιο, Μετέωρα, Καλαμπάκα, Περτούλι, Ελάτη, Νεραιδοχώρι, Τρίκαλα Κορινθίας, Τρίκαλα Θεσσαλίας, Μύλος Ξωτικών και τα χωριά της Γορτυνίας μέσα από τα μάτια της Μαρκέλλας Φέσσα Σαράιχα, θα σας κάνουν να ετοιμάσετε βαλίτσα.

Το βιβλίο αναμένεται να μεταφραστεί σύντομα και στα αγγλικά και στα κινέζικα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι παρουσιάσεις του στις περιοχές που έχει ταξιδέψει η συγγραφέας.




Η πρώτη παρουσίαση έγινε στα Τρίκαλα και στο Μύλο των Ξωτικών, όπου το βιβλίο δόθηκε και στον Πρωθυπουργό, και ο επόμενος σταθμός του είναι η Καβάλα.

Η Μαρκέλλα Φέσσα Σαράιχα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας του ΤΕΙ Καβάλας, του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας και της Δραματικής Σχολής του Ιάσμου. Παράλληλα έχει δίπλωμα πάνω στο digital marketing και στα social media. Εργάστηκε από το 2005 ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην συνέχεια στην ΕΡΤ. Συνεργάζεται μέχρι τώρα με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ελλάδας.

Τον Ιούλιο του 2017 έκανε το δικό της site με θέμα τα ταξίδια, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Το www.travelgirl.gr έχει ήδη πολλές συνεργασίες με μεγάλα brands του τουρισμού και μεγάλες εταιρίες.