Φίλοι Παιδόπολης Καβάλας: Συνάντηση γνωριμίας με τη νέα διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ

Σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν σοβαρά και χρόνια θέματα και έγινε ενημέρωση για το σημαντικό έργο και τις δράσεις του σωματείου

Στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 10/1 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας» και συναντήθηκε με τη νεοδιορισμένη Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ Αναστασία Τζαμπαζλή και τον αναπληρωτή της Α΄ Αντιπροέδρου Ιορδάνη Αγγελιάδη υπεύθυνο για το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από το ΔΣ του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας» ο Πρόεδρος Γεώργιος Περιφεράκης, η Γενική Γραμματέας Μελίνα Παπακωνσταντίνου, η Ταμίας Λένα Σοφιανίδου, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Αγαπητός και το αναπληρωματικό μέλος Έλενα Φλούδα.

Σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα για περισσότερο από μία ώρα, συζητήθηκαν σοβαρά και χρόνια θέματα και έγινε ενημέρωση για το σημαντικό έργο και τις δράσεις του Σωματείου των «Φίλων Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας» που από την ίδρυση του (2011) θέτει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των φιλοξενούμενων παιδιών και την ένταξη τους στο κοινωνικό ιστό της πόλης μας. Επίσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Σωματείου – μοναδικό Πανελλαδικά – «στήριξη νεαρών ενηλίκων» που είχαν απομακρυνθεί από τα Π.Π.Π. με απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης του Ιδρύματος.

Η κυρία Τζαμπαζλή ενημέρωσε το Σωματείο για την εξωστρεφή πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα Διοίκηση, με γνώμονα το όφελος των φιλοξενούμενων στις μονάδες φροντίδας του ΚΚΠ ΠΑΜΘ. Εκφράστηκαν οι προθέσεις για ισχυρή και εποικοδομητική συνεργασία του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας» με τα ΠΠΠ Καβάλας και Δράμας (πρώην Παιδοπόλεις), στον τομέα της στήριξης και κοινωνικοποίησης των παιδιών που φιλοξενούνται στα ΠΠΠ ΠΑΜΘ, όπως και στον τομέα της ενημέρωσης της κοινωνίας μας.

Σε όλους έγινε αισθητός ο νέος «αέρας άνοιξης» στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας που φέρνει η νέα Διοίκηση του ΚΚΠ ΠΑΜΘ.

Προγραμματίστηκε σύντομα νέα συνάντηση με τον Ιορδάνη Αγγελιάδη, υπεύθυνο για το ΠΠΠ Καβάλας και τη Διευθύντρια του Παραρτήματος για τον άμεσο προγραμματισμό νέων δράσεων και εκδηλώσεων.