Αυξάνονται τα μαθηματικά μυαλά στην Καβάλα

38 μαθητές, o μεγαλύτερος αριθμός επιτυχόντων των τελευταίων ετών,  πήραν μέρος στον 80ο διαγωνισμό μαθηματικών «Ο Ευκλείδης»

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το Παράρτημα Καβάλας συγχαίρουν τους 38 μαθητές της ΠΕ Καβάλας, ο μεγαλύτερος αριθμός επιτυχόντων των τελευταίων ετών, που πήραν μέρος στον 80ο διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης». Τους εύχεται καλά αποτελέσματα και συνέχεια στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2020.

Οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από τα κατά τόπους παραρτήματα. Στους διαγωνισμούς αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρεις φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» επιλέγονται και συγκροτούνται οι Εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Μαθηματικών.

Στη συνέχεια στο εξεταστικό κέντρο του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, έγινε η κοπή της πίτας του Παραρτήματος, ακολούθησε ο απολογισμός της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής και στη συνέχεια αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ του παραρτήματος.

Το νέο ΔΣ του Παραρτήματος συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Βασίλης Τσιάντος
Αντιπρόεδρος: Θόδωρος Βεργίδης
Γεν. Γραμματέας: Θωμάς Παπαντωνίου
Ειδικός Γραμματέας: Παναγιώτης Ιωακείμ
Ταμίας: Γιώργος Τρικκαλιώτης
Υπευθ. Βιβλιοθήκης: Δημήτρης Βαρβέρης
Μέλος: Αριστοτέλης Βαβαλέσκος