Σύλλογος Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ»: Κοπή πίτας και Γενική Συνέλευση [φωτογραφίες]

Παρουσία πολλών μελών και φίλων το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Καβάλας έκοψε την βασιλόπιτα του και ανέδειξε νέο ΔΣ μέσα από τη διαδικασία της ΓΣ και των εκλογών

Την Τετάρτη 29-1-2020 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς». Το πρόγραμμα προέβλεπε κοπή βασιλόπιτας, ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές.

Η Πρόεδρος του ΔΣ Νίκη Ανέστη ξεκίνησε ευχόμενη καλή χρονιά σε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη και κάλεσε τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη, πατέρα Παναγιώτη Τσακίρη, να ευλογήσει και να κόψει την βασιλόπιτα.

Ο πατέρας Παναγιώτης μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ.κ. Στεφάνου για καλή και ευλογημένη χρονιά. Παίρνοντας το κομμάτι του ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στο Σωματείο. Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου  Καβάλας Γεώργιος Μιχαηλίδης μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου για τη νέα χρονιά και ευχήθηκε και προσωπικά καλή χρονιά σε όλους. Η εθελόντρια νομική Σύμβουλος του Σωματείου και μέλος του Λυδία Αναστασιάδου ευχήθηκε με τη σειρά της υγεία και συνέχιση του έργου του ΔΣ και στις παρευρισκόμενες κυρίες προσωπική και οικογενειακή υγεία, ειρήνη και αγάπη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την βράβευση δύο πτυχιούχων πια  υποτρόφων του Σωματείου, του Ιωάννη Ανδρεάδη και του Στέφανου Πουλάκη οι οποίοι πήραν τα πτυχία τους με Άριστα: 9,38 ο πρώτος από τη Φαρμακευτική Σχολή και 8,85 ο δεύτερος από τη Θεολογική Σχολή , του ΑΠΘ και οι δύο. Τον έπαινο αριστείας συνόδευε και μία επιταγή των 400 €. Και οι δύο ξεκίνησαν ήδη μεταπτυχιακές σπουδές.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού του 2019, ο Προϋπολογισμός του 2020 καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την έγκρισή τους από το σώμα και την απαλλαγή του Δ.Σ. για τη διαχείριση του έτους 2019.

Με εφορευτική επιτροπή τις κυρίες Αναστασιάδου, Γρηγοριάδου και Γαμβρέλη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές.

Εξελέγησαν για το ΔΣ οι κυρίες Ανέστη, Γρηγοριάδου, Σαββοπούλου, Σαμοθράκη, Τουλατζή, Γκιούσου και Ψυρούκη. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι κυρίες Ράπτη, Μεντίζη και Τσακαλούδη.

Στη μεγάλη βασιλόπιτα το νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι του Σωματείου και τυχερή του απογευματινού στα πιττάκια ήταν το μέλος Σταυρούλα Γκουλούση.

Χορηγός της εκδήλωσης (προσφορά όλων των κερασμάτων)  ακόμη μία φορά ήταν η Αρτοποιεία «Φελλαχίδης» και το δώρο για την τυχερή στα πιττάκια ήταν προσφορά από το κοσμηματοπωλείο της Έφης Ηλιοπούλου- Τσουνάκα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν τις ευχές τους η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Σμαρώ Νικολαϊδου και το μέλος του ΔΣ Αναστασία Λαμπαδίτου, η Ταμίας του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί & την Οικογένεια Ελένη Ψυρούκη, η υπεύθυνη των Γιατρών του Κόσμου Παράρτημα Καβάλας Άννα Γιοβανιού και η Σταυρούλα Γκουλούση μέλος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου.

Αποχωρώντας τα μέλη ευχαρίστησαν τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την όλη διοργάνωση και τις ευχήθηκαν πολλές και ακόμη πιο μεγάλες δράσεις.

 

Ο Διοικητικός Απολογισμός του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ»

Ακολουθεί ο Διοικητικός Απολογισμός που παρουσίασε η Πρόεδρος Νίκη Ανέστη:

«Αγαπητά μέλη καλησπέρα σας, καλή χρονιά και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα του Σωματείου  από τον Ιανουάριο 2019- 31/12/2019.

  • Υποτροφίες Φιλομένης Σκούρση: Από τον Ιαν. μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2019 ενισχύσαμε οικονομικά 10 καβαλιώτες φοιτητές. Η Υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ το χρόνο. Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται από το Σωματείο μας ανελλιπώς πάνω από 30 χρόνια.
  • Στείλαμε στις φυλακές Κομοτηνής δύο φορές μέσα στο 2019 προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων. Η ετήσια υποστήριξη είναι συνολικής αξίας 1.000 Ευρώ. Πήραμε ευχαριστήριες επιστολές από το Διευθυντή των φυλακών.
  • Τοπικά συνεχίζουμε να έχουμε συνεργασία με το Σύλλογο ΠΝΟΗ, το Δήμο Καβάλας, τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου, με όλα τα Γενικά Λύκεια της πόλης μας, τους Γιατρούς του Κόσμου, τη ΒΙΑ ΣΤΟΠ.
  • Τοίχος της Καλοσύνης Δράση που προτάθηκε και υλοποιήθηκε το Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα. Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και την παρακολουθούμε. Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης και αξιοπρεπούς προσέγγισης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πρόκληση συναισθήματος ευγνωμοσύνης. Η κίνηση είναι απλή. Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμός , άρση της διαφορετικότητας. Τέτοιοι τοίχοι υπάρχουν σε αρκετά δημοτικά Σχολεία της Καβάλας.
  • 12-5-19: «Extra Muros» Δράση που προτάθηκε και υλοποιήθηκε το Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα με την υποστήριξη πολλών φορέων όπως και ο «Άγιος Νέστωρ». Υιοθετήθηκε η Βασιλική εκτός των Τειχών των Φιλίππων, που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες. Καθορίστηκε ότι ο χρόνος ίδρυσης της Βασιλικής εκτός των τειχών των Φιλίππων είναι το πρώτο μισό του 4ου αι.Τα παιδιά που συμμετείχαν έμαθαν για την ιστορία αυτής της εκκλησίας , ασχολήθηκαν σε διάφορα εργαστήρια που είχαν στηθεί στην πλατεία, φύτεψαν διάφορα βότανα, είδη που βρέθηκαν να υπάρχουν αυτοφυή μέσα στον περιφραγμένο από την αρχαιολογική υπηρεσία χώρο. Επίσης με τη συμβολή του τότε αντιδημάρχου κ. Τσουρουκίδη φυτεύτηκαν αρκετά δένδρα. Μία δράση κατά την οποία και υποστηρίξαμε αλλά μάθαμε και εμείς.
  • Την 27η Οκτωβρίου 2019, ημέρα που τιμάται ο Άγιος Νέστορας, του οποίου το όνομα φέρει το Σωματείο μας, πραγματοποιήσαμε λειτουργία- αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Μετά προσφέραμε καφέ σε όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν. Την εκδήλωση αυτή την πραγματοποιούμε κάθε χρόνο.
  • Την 20/11/19 πραγματοποιήσαμε μαζί με το Σύλλογο ΠΝΟΗ εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού. Μια εκδήλωση έγινε μέσα στο 17ο Δημ. Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά με την υπέροχη συμμετοχή των παιδιών, που όπως πάντα μας εκπλήσσουν για την ωριμότητα που παρουσιάζουν.
  • Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς αποφασίσαμε και:

Α) Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των γονέων: ι) του μικρού Θανάση Τσιμόπουλου και ιι) της μικρής Ιωάννας για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υπέρογκες δαπάνες για  τις θεραπείες που απαιτούνται στα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν.

Β) Υποστηρίξαμε μερικές οικογένειες με τρόφιμα από εθελοντικές προσφορές των μελών του Δ.Σ.

Δεχθήκαμε όλο τον χρόνο πάρα πολλές προσκλήσεις για εκδηλώσεις- δράσεις  στις οποίες ανταποκριθήκαμε με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας, όπως

Ι) Παραβρεθήκαμε στις 13-5-19 , ημέρα της Μητέρας, στην αρτοκλασία που κάνει κάθε χρόνο η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καβάλας στο εκκλησάκι στο Πουλίδειο Γηροκομείο.

ΙΙ)Καθώς είμαστε μέλος του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας  παραβρεθήκαμε στη Γενική Συνέλευση της  27-7-2019. Το Σωματείο μας είναι δια της εκπροσώπου του Κας Γρηγοριάδου, μέλος στο Εποπτικό Συμβούλιο.

Επειδή υπάρχουν και νέα μέλη στη Γ.Σ. σας ενημερώνουμε για την ακίνητη περιουσία του Σωματείου που είναι: τρία διαμερίσματα (2 στον 2ο όροφο και 1 στον 4ο), ένα κατάστημα που ενοικιάζουμε (στην MIGATO) και το γραφείο μας(επίσης στον 4ο όροφο). Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου οφείλεται στη μεγάλη δωρεά που έκανε η αείμνηστη  Φιλομένη Σκούρση με διαθήκη το 1945.

Συνεχίζουμε και είμαστε πιστοποιημένος φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας και μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε στην ανανέωση της πιστοποίησης.

Αγαπητές φίλες είναι ευπρόσδεκτη η οποιαδήποτε χορηγία και  δωρεά από εσάς, τους φίλους σας ή τους συγγενείς σας προς το Σωματείο και αυτό θα ήταν ανακούφιση για το ΔΣ διότι δεν απαλλασσόμαστε πια από την Εφορία και το ποσό εδώ και 7 χρόνια είναι ιδιαίτερα μεγάλο . Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΕΜΦΙΑ που ξεπερνά τις 2.000 €.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Αρτοποιία Φελλαχίδη γιατί εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει  τα κεράσματά μας σε κάθε εκδήλωσή μας. Ακόμη το κοσμηματοπωλείο της Έφης Ηλιοπούλου- Τσουνάκα που μας προσέφερε το δώρο για τα πιττάκια.

  • Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κυρίες της Εξελεγκτικής Επιτροπής Τσακαλούδη Μάγδα, Ράπτη Αδελαίδα και Σαββοπούλου Νένη, γιατί είχαμε άψογη συνεργασία καθ΄ όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας μας.
  • Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.
  • Προσπαθήσαμε από το 2017 μέχρι σήμερα για την καλύτερη λειτουργία του Σωματείου μας.
  • Κλείνοντας Προσωπικά ευχαριστώ όλες τις κυρίες του Δ.Σ. για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε καθ΄ όλη την τριετή θητεία μας, που ολοκληρώνεται σήμερα και με πολύ μεγάλη λύπη αποχαιρετώ τις κυρίες Κάτια Γαβριηλίδου και Φανή Τόδη που αποχωρούν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Κυρίες μου σας ευχαριστώ για την πολυετή και άψογη συνεργασία μας. Σας εύχομαι να είσαστε γερές και να συναντιόμαστε στις δράσεις και στις εκδηλώσεις του Σωματείου που με αγάπη, σοβαρότητα και ανιδιοτέλεια υπηρετήσατε τόσα χρόνια».