Και ο Τομ Κρουζ «μετακόμισε» στα Κηπιά Καβάλας [φωτογραφίες]

Ακόμη ένα δημιούργημα του Θεόδωρου Κοκκινίδη, το 30ο κατά σειρά, πήρε τη θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας-Ποιοι συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του νέου κέρινου ομοιώματος

Ο Τομ Κρουζ «προσγειώθηκε» στην Καβάλα και συγκεκριμένα στα Κηπιά του δήμου Παγγαίου. Φυσικά δεν πρόκειται για τον ίδιο τον διάσημο ηθοποιό, αλλά για το νέο δημιούργημα του Θεόδωρου Κοκκινίδη, το νέο κέρινο ομοίωμα το οποίο ολοκληρώθηκε και πήρε τη θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων.

Ο Τομ Κρουζ γεννημένος το 1962 είναι ένας ηθοποιός με μακρόχρονη πορεία στον χώρο της έβδομης τέχνης με πολυάριθμες επιτυχίες. Το έργο είναι το 30ο δημιούργημα του Θεόδωρου Κοκκινίδη και τον αποτυπώνει στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα.

«Ένα γλυπτό για να δημιουργηθεί απαιτείται μεγάλη υπομονή, μελέτη και παρατήρηση, ιδιαιτέρως όταν δεν υπάρχει μοντέλο. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει όταν ένα “πορτραίτο” έχει χαμόγελο. Πέραν της γλυπτικής χρειάζεται συνεργασία με ειδικούς. Για την οδοντοστοιχία προσέφερε την εργασία, την δεξιοτεχνία και το μεράκι του ο οδοντοτεχνίτης, Αντώνης Καραγιαννίδης και η συνεργάτης του, Βίκυ Μαρινοπούλου. Αντιστοίχως με οξεία αντίληψη και καλαισθησία έγινε το κούρεμα και το χτένισμα από την κομμώτρια, Αθηνά Παναγιωτίδου», αναφέρει ο καλλιτέχνης.

Πληροφορίες για το Μουσείο

Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη-Κηπιά Καβαλάς

Τηλ.: 6937 803780-6976 519429

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου εδώ και στη σελίδα στο facebook εδώ.