«Έμεινε» στο λιμάνι της Κεραμωτής τo «Άγιος Αθανάσιος»

Μηχανική βλάβη στο φέρι μπόουτ στην έναρξη του δρομολογίου για Λιμένα - Απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάστασή της – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες που ταξίδεψαν στη Θάσο με άλλα πλοία

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, πρωινές ώρες της Τετάρτης 5/2, το Ε/Γ-Ο/Γ  «Άγιος Αθανάσιος» ΝΠ 12524, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από τον λιμένα Κεραμωτής, προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τον λιμένα Θάσου.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τη Θάσο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα δρομολογημένα πλοία.

Το φέρι μπόουτ «Αγ. Αθανάσιος» μετασκευάστηκε πλήρως σε Ελληνικά ναυπηγεία και φέρει την Ελληνική σημαία. Αγοράστηκε το 2017 από το εξωτερικό και έχει μήκος 71 μέτρα πλάτος 13 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 600 επιβατών και 70 Ι.Χ οχημάτων. Η μέγιστη ταχύτητα του πλοίου είναι 15 κόμβοι.