«Ένα μακρινό ταξίδι» μουσικής, ποίησης, αλληλεγγύης και προσφοράς

Κοινή εκδήλωση από τους Ενεργούς Πολίτες για την Αλληλεγγύη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου-Παράλληλα θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη ρουχισμού τα οποία θα διατεθούν στους διαμένοντες στο προσφυγικό camp της Καβάλας

Οι Ενεργοί Πολίτες για την Αλληλεγγύη και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στην οποία θα παρουσιάσουν την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ένα μακρινό ταξίδι», με τη συμμετοχή της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου.

Παράλληλα στην είσοδο του αμφιθεάτρου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών από το προσφυγικό στην πόλη της Καβάλας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα ή είδη ρουχισμού τα οποία θα διατεθούν στους πρόσφυγες.

Η παράσταση και η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου

Με την παράσταση αυτή προωθείται η ενίσχυση και προβολή του έργου της χορωδίας, αλλά αναδεικνύεται και η προσφορά και η αλληλεγγύη όλων μας προς τον συμπολίτη μας και ιδιαίτερα στον δοκιμαζόμενο. Η παράσταση προσπαθεί με τον διαχρονικό λόγο των ποιητών να αγγίξει αγωνίες του σήμερα και του χθες αναφορικά με το ζήτημα της μετανάστευσης και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις. Γιατί η ποίηση είναι ένα ισχυρό μέσο γνώσης, αλλά και εμψύχωσης, τόσο παλιό όσο και η μετανάστευση.

Η παράσταση περιλαμβάνει ακούσματα μουσικά από δρόμους προσφυγικούς, ήχους εναρμονισμένους με τη διαρκή περιπλάνηση και τους αναστεναγμούς, αλλά και στίχους ποιητικούς.

Τη Μικτή Πολυφωνική Χορωδία απαρτίζουν:

  • οι σοπράνο: Ανθή Ελευθεριάδου, Αθανασία Κοκκίνη, Ζωή Μανίτσα, Έλενα-Λεάνδρα Στράντζα, Πόπη Σταθώρη, Μαρία Χατζούδα, Ρίτσα Πετράκη
  • οι άλτο: Ασπασία Αστεριάδου, Corrina Lutsigka, Νίκη Γούναρη, Εύα Δρόσου, Αθανασία Καρανικολή, Τασούλα Μαυρίδου, Τασούλα Παρασίδου, Σουζάνα Τάσση
  • οι τενόροι: Χρήστος Βαζακίδης, Μανώλης Κώστας, Απόστολος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πετράκης
  • ο μπάσος: Σπύρος Μαυρόπουλος

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παπάζογλου
Χορωδιακή διδασκαλία: Μαρία Σγουρίδου
Στο πιάνο: Βίκυ Σωτηριάδου

Πληροφορίες σχετικά με τους Ενεργούς Πολίτες για την Αλληλεγγύη

Είναι μια πολυσυλλεκτική και πολυτασική συλλογικότητα-ομάδα ευαισθητοποιημένον πολιτών που ασχολούνται με την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, με κύριο θέμα αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Αφορμή της δημιουργίας τους υπήρξε η ανάγκη για οργανωμένη πίεση με σκοπό τη μετεγκατάσταση των προσφυγών από το Εσκί Καπού το 2016, σ’ έναν βιώσιμο χώρο όπως αυτόν του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου της Καβάλας.

Η έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, ενεργοποίησαν ξανά τους Ενεργούς Πολίτες, ώστε να ακουστεί η φωνή της πλειοψηφίας των Καβαλιωτών, η φωνή της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και όχι της ξενοφοβία, του ρατσισμού, του μισανθρωπισμού και της μισαλλοδοξίας, που δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού κοινωνικά αδύναμων ομάδων.

Σε αυτήν μας την προσπάθεια είμαστε «ανοιχτοί» και σας καλούμε να συμπράξετε μαζί μας, δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη φωνή μας και διευρύνοντας τις δράσεις μας, έτσι ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη νιώσει μόνος και αβοήθητος.

*Δελτίο Τύπου