Ειδική Επιτροπή για τον νέο κοροναϊό συγκροτήθηκε και στην Καβάλα

Διαβάστε ποιοι την απαρτίζουν και ποιος θα είναι ο ρόλος της

Συγκρότηση Επιτροπής «για τον Συντονισμό όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη διαχείριση ύποπτων η επιβεβαιωμένων περιστατικών με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊο» αποφάσισε πρόσφατα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Στο σκεπτικό που συνοδεύει την απόφαση αναφέρεται ότι «υπάρχει ανάγκη οργάνωσης και έγκαιρης προετοιμασίας του Νοσοκομείου για το ενδεχόμενο νοσηλείας ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό».

Η Επιτροπή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για τον κοροναϊό απαρτίζεται από τους:

  1. Κλειτσιώτη Κωνσταντίνο, Διοικητή Γ. Ν. Καβάλας
  2. Κροκίδη Ξενοφώντα, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.
  3. Τερροβίτου Χρυσυαγή , Διευθύντρια Παθολογικού Τομέα.
  4. Σιδηρόπουλο Χαράλαμπο, Διευθυντή Παιδιατρικού Τμήματος




Έργο της Επιτροπής είναι:

  • Η ευθύνη ύπαρξης αποθέματος του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας που πρέπει να διαθέτει το Νοσοκομείο, για το ενδεχόμενο νοσηλείας ύποπτου περιστατικού.
  • Η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και του λοιπού προσωπικού, για την ανάγκη διαλογής και για τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης της διασποράς του ιού σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.
  • Η Επιστασία της διαδικασίας για την αναγνώριση ύποπτου περιστατικού με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό, στην πύλη εισόδου του Νοσοκομείου.
  • Ο καθορισμός των θαλάμων μόνωσης όπου θα φιλοξενηθούν ύποπτα περιστατικά με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό.
  • Ο πλήρης έλεγχος και επιχειρησιακός συντονισμός των προβλεπόμενων διαδικασιών, αναφορικά με την προετοιμασία για τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού, από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, έως και την υποδοχή του και παραλαβή αυτού από το Νοσοκομείο Αναφοράς.
  • Η ευθύνη ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας για την εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. για την εργαστηριακή διερεύνηση των ύποπτων περιστατικών με λοίμωξη από τον νέο κοροναϊό.
  • Η εξασφάλιση της επάρκειας του προσωπικού που θα απασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τη νοσηλεία ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού με λοίμωξη από το νέο κοροναϊό.
  • Η επιχειρησιακή λειτουργικότητα, η εφαρμογή των κανόνων προετοιμασίας και η αποτελεσματική εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, σε συνεργασία με λοιπούς εμπλεκομένους (Ε.Ο.Δ.Υ., Ε.Κ.Α.Β. – Κ.ΕΠ.Υ. Βορείου Ελλάδος, Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Γ.Ν. Δράμας, Τ.Ε.Π., 4η Υ.Πε. Μακεδονίας – Θράκης).