Η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά αλλάζει τα δρομολόγια του BLUE STAR MYCONOS [πίνακας]

Διαβάστε αναλυτικά τις τροποποιήσεις των δρομολογίων το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), συμμετέχοντας στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία την οποία έχει κηρύξει για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία αναφέροντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα».

Προσθέτει επίσης ότι «με τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Για το χώρο της Ναυτιλίας η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι «το κοινό μέτωπο εφοπλιστών-κυβέρνησης θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών, προκειμένου να “ανακάμψει” το ελληνικό νηολόγιο».

Συμπληρώνει επίσης ότι «στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».

Ως εκ τούτου, το πλοίο της Blue Star Ferries F/B BLUE STAR MYCONOS θα τροποποιήσει το δρομολόγιό του από το λιμάνι του Πειραιά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 ως ακολούθως:

*Πηγή: kavalaportnews.gr