Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Μηνύματα εξωστρέφειας και βραβεύσεις [φωτογραφίες]

Παρουσία πλήθους κόσμου από τον ιατρικό -και μη- κόσμο της Καβάλας ο Σύλλογος έκοψε τη βασιλόπιτά του και τίμησε τους γιατρούς που βγήκαν το 2019 στη σύνταξη, καθώς και τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου για την προσφορά του

Παρουσία πλήθους κόσμου ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου 2020 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Batis Multiplex την κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Καβάλας με τη ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, η βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.

Η πρόεδρος του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστασία Αντωνίου προέβη σε μια σύντομη ανασκόπηση των δράσεων του Συλλόγου κατά το 2019, τονίζοντας ότι οι δράσεις -ιατρικής και κοινωνικής φύσεως- θα συνεχιστούν, με απαραίτητη, όμως, τη συμμετοχή όσον περισσότερων μελών γίνεται με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και «αιχμή» την υιοθέτηση της πρόληψης αναφορικά με θέματα υγείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του Συλλόγου και περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ, Αλέξης Πολίτης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ότι η εξωστρέφεια είναι βασικός στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ένα βασικό εργαλείο για να βρεθεί ο Σύλλογος δίπλα στην κοινωνία και η κοινωνία να έρθει πιο κοντά στον Σύλλογο.

Παράλληλα, ουδείς ξέχασε όσους γιατρούς απεβίωσαν το περασμένο έτος, για τους οποίους, ως ελάχιστος φόρος τιμής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ αναφορά έγινε και στους γιατρούς οι οποίοι δίνουν μάχη ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.




Όσον αφορά τα εν οίκω, ουδείς αρνήθηκε ότι οι δυσκολίες στον τομέα της Υγείας πληθαίνουν, ωστόσο γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό των δομών Υγείας, με προεξάρχον το Νοσοκομείο Καβάλας, κρατική και Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν καθημερινά στα εμπόδια τα οποία προκύπτουν.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας

Βραβεύσεις σε κλίμα συγκίνησης

Μετά το πέρας της εκδήλωσης της κοπής της βασιλόπιτας ο Ιατρικός Σύλλογος τίμησε τον Σύλλογο Εθελοντών Καβάλας κατά του Καρκίνου για την προσφορά του στην κοινωνία της πόλης, προσφέροντας τιμητική πλακέτα στον πρόεδρό του, Παναγιώτη Φώτου.

Παράλληλα, σε κλίμα συγκίνησης, τιμήθηκαν οι γιατροί οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν κατά το 2019, παρουσία των οικογενειών τους, ενώ σε δύο περιπτώσεις την τιμητική πλακέτα την έδωσαν τα τέκνα τους, επίσης γιατροί και συνεχιστές του λειτουργήματος.

Οι συνταξιοδοτηθέντες γιατροί οι οποίοι τιμήθηκαν

  • Αρχέλαος Γρανάς
  • Μισέλ Σαΐντ
  • Στέλιος Καφάς
  • Κλέων Κλεανθίδης
  • Γιάννης Τσακίρογλου
  • Ιωάννα Καρατζόγλου-Γιαννάκη
  • Θόδωρος Σιδηρόπουλος
  • Ηλίας Γκλαβάς
  • Αθανάσιος Κερασσούς (απουσίαζε)
  • Νεοπτόλεμος Δεληγιαννίδης (απουσίαζε)