Η «Χαριστική Βιβλιοθήκη» παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Οι δημιουργοί του βιβλίου Αντώνης Παπαθεοδούλου και Δικαίος Χατζηπλής προσκαλούν τα παιδιά της Καβάλας στην Παιδική Γωνιά του «Βασίλης Βασιλικός»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30, στην Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης  προσκαλεί τα παιδιά της πόλης μας στην παρουσίαση του βιβλίου «Χαριστική Βιβλιοθήκη» των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

O Αντώνης Παπαθεοδούλου γράφει για παιδιά από το 1999. Βιβλία του έχουν τιμηθεί δύο φορές με Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με βραβεία του ελληνικού τμήματος της IBBY και με το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016, έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου, έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 10 γλώσσες και έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στο κουκλοθέατρο.

Ο Δικαίος Χατζηπλής αγαπάει πολύ το παιχνίδι, τον χορό και τους δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς με τα παιδιά. Πέρασε τα περισσότερα καλοκαίρια του σε μια κατασκήνωση όπου ανακάλυπτε συνέχεια τους πιο μαγικούς τρόπους για να εκφραστεί και να δημιουργήσει. Μεγαλώνοντας, ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων και να βοηθάει τους συγγραφείς να ταξιδεύουν για να συναντήσουν τους μικρούς αναγνώστες τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Ο Δικαίος Χατζηπλής εμπνεύστηκε την ιδέα της Χαριστικής βιβλιοθήκης μέσα από ένα αυτοσχέδιο βιβλιοφιλικό παιχνίδι με παιδιά και έκτοτε δε σταμάτησε να προσκαλεί όλο και περισσότερους φίλους του να την επισκεφθούν. Μαζί με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου, που την πρωτοεπισκέφθηκε το 2010 και έγινε αμέσως φανατικός θαυμαστής της, και τη Μυρτώ Δεληβοριά βάλθηκαν να χτίσουν στ’ αλήθεια μια χαριστική βιβλιοθήκη! Και για να είναι σίγουροι ότι όλοι σας θα μπορείτε να την επισκεφθείτε, διάλεξαν να τη χτίσουν από χαρτί.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που προάγει τη φιλαναγνωσία με μοναδικό τρόπο και παρουσιάζει τα οφέλη της ανάγνωσης με πρωτοτυπία, αναδεικνύοντας το μαγικό συστατικό των βιβλίων –τη φαντασία– και ενισχύει το έργο των δανειστικών βιβλιοθηκών!