Κοπή Βασιλόπιτας ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ: Ο Δήμαρχος τους ζήτησε και αποκριάτικο πάρτι [Φωτογραφίες]

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης που υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στα παιδιά του Κέντρου και στις οικογένειες τους

Τη βασιλόπιτα τους έκοψαν το πρωί της Τρίτης 18/2 τα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ) του δήμου Καβάλας που διαχειρίζεται η Κοινωφελής Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία του ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης. Παναγιώτης Αγγελίδης και πολλοί από τους γονείς των εκπαιδευόμενων. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος εξέφρασε την ευαρέσκειά του στο προσωπικό της μονάδας, για το έργο που επιτελεί και κάλεσε τα παιδιά να οργανώσουν ένα αποκριάτικο πάρτι στο οποίο υποσχέθηκε να παραστεί και ο ίδιος. Υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά στα παιδιά της μονάδας, οι επισκέψεις του θα είναι συχνές από εδώ και πέρα, αλλά και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν με στόχο να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» είπε «στόχος μας είναι να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτυχθούν ομαλά και να καταρτιστούν επαγγελματικά οι ωφελούμενοι ώστε να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία με αποτελεσματικό τρόπο. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας δίνει τον καλύτερο του εαυτό καθημερινά ώστε τα παιδιά αυτά να λειτουργούν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Στους γονείς αξίζει ένα τεράστιο μπράβο για τη ψυχική σας δύναμη και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε, ως διοίκηση, πάντα δίπλα σας, προσπαθώντας το καλύτερο για τα παιδιά μας».

Ο Μάκης Κρεμμύδας πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ νομού Καβάλας χαιρέτησε την εκδήλωση και ζήτησε να δοθεί κάθε αναγκαία υποστήριξη για την βελτίωση των συνθηκών της μονάδας.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου πατήρ Βασίλειος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα. Ακολούθησε μια μικρή γιορτή για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό του κέντρου.