Καβάλα: Συγκεντρώσεις και πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό [φωτογραφίες]

Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Σωματείων τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ-Λίγος ο κόσμος στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, αλλά ικανοποίηση για τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία

Συγκεντρώσεις στην πλατεία Καπνεργάτη και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 στο κέντρο της Καβάλας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό το οποίο προώθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η πρώτη συγκέντρωση αφορούσε το κάλεσμα των Σωματείων τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, με αρκετό κόσμο να ανταποκρίνεται, ενώ μετά το πέρας της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Καβάλας-Θάσου, Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Καβάλας, Συνταξιούχων στα Λιπάσματα Καβάλας και Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας.

Εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων την ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων των Λιπασμάτων, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, ενώ εκ μέρους του Σωματείου Οικοδόμων μίλησε ο Κώστας Τιρτσίδης.

Λίγος ο κόσμος στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο ο κόσμος ο οποίος συγκεντρώθηκε ήταν λίγος, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί πορεία, σε αντίθεση με τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία, τα οποία οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ τα έκριναν ως ικανοποιητικά.

Ο Τάσος Ιωαννίδης, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, είπε: «Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος μας δεν κατέβηκε στην πλατεία, εμείς πάντως έχουμε την ευτυχία να έχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό απεργίας, όμως δυστυχώς ο κόσμος δεν κατεβαίνει στις πλατείες. Αυτό ο καθένας ας το λάβει υπόψιν του όπως μπορεί. Εμείς ό,τι ήταν δυνατόν το προηγούμενο διάστημα να το κάνουμε, το κάναμε, όπως ενημερώσεις, συνελεύσεις κλπ».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε: «Είναι ένα νομοσχέδιο που μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους. Η ΝΔ άλλα έλεγε προεκλογικά, όμως δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Απαιτούμε να πάρει πίσω όλον τον νόμο Κατρούγκαλου, ζητάμε αξιοπρεπείς συντάξεις και δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Από εκεί και μετά θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Μπορεί να είμαστε λίγοι εδώ στην πλατεία Καπνεργάτη, όμως ο αγώνας είναι η ζωή μας. Έπρεπε σήμερα οι Ομοσπονδίες και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις να διατρανώσουν αυτήν την ημέρα της απεργίας, γιατί η κοινωνική ασφάλιση αγγίζει τους πάντες στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Μακάρι να μην έρθουν πιο δύσκολες μέρες, όμως αυτό το νομοσχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση είναι η ταφόπλακά μας».