Εξιχνιάζοντας ηλεκτρονικά εγκλήματα στην Καβάλα! [φωτογραφίες]

...Και όλα αυτά στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου παρέα με μαθητές Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού!

Στο… Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα, παρέα με τη συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Ευτυχία Γιαννάκη, τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το Πανεπιστήμιο Παιδιών και 40 μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, έλυσαν κώδικες, απέτρεψαν εκβιασμούς, ξεσκέπασαν ψεύτικα προφίλ αρχαιοκάπηλων, αποκάλυψαν εφημερίδες οι οποίες διέδιδαν fake news, έκαναν έρευνα, βρήκαν κατεστραμμένα αποδεικτικά στοιχεία σε CD και usb μνήμες και ανέκτησαν τα δεδομένα τους στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου με τη βοήθεια του κ. Παναγιωτόπουλου και του κ. Μαρδύρη, πραγματικών ειδικών!

Επίσης, ενημερώθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για όλα όσα πρέπει να προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς και να απολαμβάνουμε τα καλά της ψηφιακής εποχής.

Και όμως, όλα αυτά έγιναν στη… λογοτεχνική και διδακτική πραγματικότητα, στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Η Μούσα της Καβάλας», μια ιστορία μυστηρίου με δύο πτώματα. Η «Μούσα» ήταν η εφημερίδα που διέδιδε «μούσια». Τα δύο πτώματα ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ευτυχία. Από την κούραση!

*Πηγή: antonispapatheodoulou.com