Καβάλα: Μαζεύει άγκυρα για το τελευταίο του δρομολόγιο το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ

5 χρόνια μετά τον πρώτο του κατάπλου στην Καβάλα, σάλπαρε για το τελευταίο του ταξίδι στη γραμμή του Λαυρίου προς Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα-Αντικαταστάτης του θα είναι το AQUA BLUE

Ήταν 4 Ιουνίου το 2015, όταν στους ντόκους του Λαυρίου το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ετοιμαζόταν να σαλπάρει για το Βορειοανατολικό Αιγαίο κρατώντας τη γραμμή με την εταιρία του Hellenic SeaWays για 5 ολόκληρα χρόνια. Το ΠΗΓΑΣΟΣ ταξίδεψε όλα αυτά τα χρόνια με εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες και έδωσε μάχες πραγματικές με τα κύματα, έχοντας στο τιμόνι του αξιέπαινους πλοιάρχους και εξαιρετικά πληρώματα. Ανθρώπους που αγαπούσαν το καράβι και τη γραμμή και έγιναν ένα με τους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και κατόπιν διανυκτέρευαν στην Καβάλα. Σε χειμώνες φορτωμένους με καιρούς και καλοκαίρια να σφύζουν από επιβάτες και οχήματα, αλώνιζε ασταμάτητο το Αιγαίο.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 5 χρόνια μετά τον πρώτο του κατάπλου στην Καβάλα, σάλπαρε για το τελευταίο του ταξίδι στη γραμμή του Λαυρίου προς Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα, καθώς το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα δρομολόγιά του θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Το κλίμα είναι βαρύ, η μπουρού του θα σφυρίξει για τελευταία φορά από το Λαύριο προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όλος ο κόσμος θα το αποχαιρετήσει και θα το ευχαριστήσει για όλα αυτά τα 5 χρόνια που στάθηκε ακούραστος «εργάτης της θάλασσας». Το ΠΗΓΑΣΟΣ από την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 θα αναλάβει τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, ενώ φέτος το καλοκαίρι το πλοίο θα επιστρέψει στις Σποράδες με αναχωρήσεις από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ωστόσο από τις αρχές Μαρτίου θα το αντικαταστήσει το AQUA BLUE και όπως όλα δείχνουν, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 το πλοίο θα εκτελέσει τα δοκιμαστικά του προκειμένου να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του στη γραμμή την οποία κάλυπτε το ΠΗΓΑΣΟΣ.

Το KAVALA POST και το kavalaportnews.gr εύχονται στον πλοίαρχο και στο πλήρωμα του  ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ να είναι πάντα καλοτάξιδοι.

*Πηγή: kavalaportnews.gr