Κορονοϊός: Ο Κικίλας ακυρώνει το καρναβάλι. Τι θα γίνει στην Καβάλα;

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα - Στον «αέρα» οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Την ώρα που στον Δήμο Καβάλας παραχωρούνταν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωνε την… ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα λόγω του κορονοϊού που έπληξε και τη χώρα μας.

Ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αποκριάτικη παρέλαση στη χώρα μας, αλλά και όλα τα καρναβάλια ανά την περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, μετά από τα δύο νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, αποφασίστηκε να διακοπούν όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να προβεί στην ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την Καθαρά Δευτέρα ωστόσο η καρναβαλική δράση της Αγοράς που είναι προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου 2020 πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανονικά. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται.




Το πρώτο νέο κρούσμα αφορά στον γιο της 38χρονης που νοσηλεύεται ήδη στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ το δεύτερο θετικό κρούσμα πρόκειται για άτομο στην Αθήνα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, τα θετικά κρούσματα του Covid-19 είναι τρία.