Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας και στον Δήμο Νέστου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος συντάσσεται με την απόφαση του υπουργείου Υγείας - Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και από Παγγαίο και Θάσο - Φυλάκιση έως και 2 χρόνια στους... ατίθασους καρναβαλιστές

Μετά την Καβάλα, ματαιώνονται και οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στον Νέστο, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της απόφασης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με την οποία ματαιώνονται οι προσεχείς εκδηλώσεις του καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας, υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νέστου, καθώς και τους αντίστοιχους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων, το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020.

Εκεί αποφασίστηκε η ματαίωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την Καθαρά Δευτέρα, για λόγους πρόληψης των δημοτών από τα υψηλά επίπεδα εξάπλωσης του επικίνδυνου κορονοϊού.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση και από τους δήμους Παγγαίου και Θάσου για τι μέλλει γενέσθαι με τις εκδηλώσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει ο κάθε δήμος.

Μέχρι και… φυλάκιση για τους ατίθασους καρναβαλιστές

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΚΥΑ η οποία υπογράφεται από τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ισχύει, μεταξύ άλλων, ενόψει κορονοϊού και η παράγραφος 6 του πρώτου άρθρου της ΠΝΠ η οποία αναφέρει πως όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.