Διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου στην Καβάλα με θέμα τις «Μεγάλες τομές στην Επανάσταση του 1821»

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ ανοίγει τον κύκλο διαλέξεων και ομιλιών από διακεκριμένες προσωπικότητες τις οποίες διοργανώνουν ο δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη με τίτλο: «Αυτογνωσία: Συλλογικές και τοπικές απόπειρες»

Ο δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» ξεκινούν κύκλο διαλέξεων και ομιλιών από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου των επιστημών, της ιστορίας και του πολιτισμού με τίτλο: «Αυτογνωσία: Συλλογικές και τοπικές απόπειρες».

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας (Πλατεία Καπνεργάτη) στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Μαρία Ευθυμίου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Μεγάλες τομές στην Επανάσταση του 1821». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Αγώνας του 1821 ήταν Επανάσταση γιατί, με μεγάλες τομές, ανέτρεψε το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της προεπαναστατικής ελληνικής κοινωνίας. Οι τομές αυτές απετέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία διαμορφώθηκε η μετεπαναστατική ελληνική κοινωνία και είναι παρούσες, σε μεγάλο βαθμό, μέχρι σήμερα.

*Φωτογραφία: dinfo.gr