Σύλλογος ΠΝΟΗ: Εξέλεξε νέα διοίκηση, παρουσίασε τη δράση της

Αναδείχτηκε το νέο ΔΣ του συλλόγου για το παιδί και την Οικογένεια, το οποίο θα συγκροτηθεί σύντομα σε σώμα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 04-3-20 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΠΝΟΗ. Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία από την οποία αναδείχθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη διετία από Μάρτιο 2020- Μάρτιο 2022.

Στην εφορευτική επιτροπή ήταν ο νομικός σύμβουλος & μέλος της ΠΝΟΗΣ Μάρκος Αποστολίδης και οι κυρίες μέλη του Συλλόγου Χατζηγιάννη Κλημεντίνη και Βελησσαρίδου Ευτυχία.

Εξελέγησαν: Χατζηβαρύτη Ιωάννα, Καραγιαννίδου Γεωργία, Ανέστη Νίκη, Ψυρούκη Ελένη, Κοθάλη Προδρομία, Κάλφας Απόστολος, Λοϊζά Έφη. Τις επόμενες ημέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα.

Ακολουθεί ο διοικητικός απολογισμός που παρουσίασε στη Γεν. Συνέλευση η Πρόεδρος Ιωάννα Χατζηβαρύτη.

«Πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα»

«Ο Σύλλογός μας «ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια» συνεχίζει για 19ο χρόνο να δίνει δυναμικά το παρόν στα κοινωνικά πράγματα της πόλης μας. Στόχος η βελτίωση των συνθηκών ζωής του παιδιού και της οικογένειας. Βρισκόμαστε όπως ήδη γνωρίζετε στην Κ. Τσολάκη 23 (κτίριο παιδικού σταθμού του Δήμου Καβάλας, που έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο). Τα μέλη μας είναι περίπου 150.

Είμαστε πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στην ΠΝΟΗ συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας όπου και όποτε χρειάζεται και αυτό το κάνουμε καθαρά εθελοντικά. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλες τις οικογένειες που έχουν έρθει κοντά μας και ξεπερνούν τις 140, με ένδυση, υπόδηση, επίπλωση, οικιακές συσκευές, εμβόλια σε παιδιά, νομική υποστήριξη, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας( ΔΕΗ, Νερό κλπ), ενοικίων ανέργων γονέων, πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, συμμετοχή σε έξοδα μετακινήσεων και νοσηλείας, αγορά πετρελαίου και το πετυχαίνουμε χάρις στην υποστήριξη και τις προσφορές τις δικές σας και των συμπολιτών μας. Ειδικά το 2019 υποστηρίξαμε την μικρή Ιωάννα και τους μικρούς Παναγιώτη- Ραφαήλ  Θανάση Τσιμόπουλο.

Στο παντοπωλείο που διατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια καταφέραμε  και διαθέσαμε στο 2019 πάνω από 800 σακούλες τροφίμων και ειδών καθαριότητας και υγιεινής, και δωροεπιταγές περίπου των 60 Ε τον μήνα υποστηρίζοντας τακτικά κάθε μήνα τις οικογένειές μας, αλλά και έκτακτα σε περιστατικά της Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας που χρίζουν άμεσης υποστήριξης.  Φυσικά η προσπάθειά μας ενισχύθηκε κατά το μέγιστο βαθμό από την εταιρεία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.. καθώς και  τις δικές σας προσφορές, φορέων και επιχειρηματιών.

Παρέχουμε εκπαιδευτική υποστήριξη με την εθελοντική προσφορά  εκπαιδευτικών, μελών και φίλων, σε 25 παιδιά των οικογενειών μας. Υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε φοιτητές με σπουδαστικά επιδόματα. Το 2019 είναι 8 οι φοιτητές που υποστηρίξαμε με σπουδαστικά επιδόματα. Προσφέρουμε ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη με τις επίσης εθελόντριες κοινωνικές λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους και λογοθεραπεύτριες στα μέλη των οικογενειών μας. Έτσι γνωρίζουμε συνέχεια τα προβλήματά τους, τις ανάγκες τους και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά τους.

Με το καλλιτεχνικό εργαστήριο και τα είδη που ετοιμάζουν τα 3 Bazaar  που κάναμε μας έδωσαν ικανοποιητικά έσοδα τα οποία βοηθούν ειδικά τα σπουδαστικά επιδόματα.

Συνεργαζόμαστε με Σωματεία, υπηρεσίες, Συλλόγους, εθελοντικές ομάδες, όπως :

Α) Οι  Γιατροί του Κόσμου για να γίνονται τα εμβόλια σε παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα και σε δράσεις όπως επισκέψεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, με θέμα την ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή.

Β) Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» με κοινές δράσεις για τα δικαιώματα του παιδιού.

Γ) Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας,  ο φαρμακευτικός σύλλογος αλλά και πολλά φαρμακεία της πόλης, Ο Ερυθρός Σταυρός .

Δ) Οι Υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καβάλας.

Ε) Το ΚΕΘΕΑ Καβάλας και τον ΟΚΑΝΑ υποστηρίζοντας μέλη τους και την υπηρεσία των κοινωνικών λειτουργών του Νοσοκομείου Καβάλας.

ΣΤ) Την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «BIA STOP» για την επίλυση σοβαρών έκτακτων θεμάτων.

Ζ) Ο οργανισμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ο οποίος σε συνεργασία με το «ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» τον ΣΚΑΪ και την ενεργή υποστήριξη του Ράδιο ALPHA και του κ. Κώστα Τσίγκα, ενέταξε την ΠΝΟΗ στην λίστα των συλλόγων που θα υποστηρίζονται με τρόφιμα σε τακτική βάση στέλνοντας τρεις φορές μέσα στη χρονιά 5.000 κιλά τροφίμων. Τέτοιες υποστηρίξεις μας έρχονται από τις μεγάλες αλυσίδες Super Markets ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Σκλαβενίτης & My Markets.

Η) Ο οργανισμός ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ από το τον οποίο δεχθήκαμε μια μεγάλη ποσότητα σε σερβιέτες για τα νεαρά κορίτσια των οικογενειών μας.

Διοργανώσαμε δράσεις σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια: παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού, στοματική υγιεινή, εθελοντισμός, «Η Βασιλική εκτός των τοιχών». Πρωτοβουλία των μαθητών του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Την 28-4-2019 συμμετείχαμε μαζί με πολλούς ακόμη φορείς στην δράση, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η δράση του 2018 ¨Ο τοίχος της καλοσύνης» Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης και αξιοπρεπούς προσέγγισης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πρόκληση συναισθήματος ευγνωμοσύνης. Η κίνηση είναι απλή. Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμός , άρση της διαφορετικότητας. Ήδη υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης τέτοιοι «τοίχοι» , κυρίως δίπλα σε σχολεία και λειτουργούν καλύπτοντας τον λόγο για τον οποίο έχουν στηθεί.

Συμμετείχαμε στο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ με δικό μας σταντ.

Επίσης συμμετείχαμε στην Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας 27-30/09/19.

Την χρονιά που μας πέρασε δεχθήκαμε:

-Δωρεά -χρηματοδότηση από την εταιρεία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε. ύψους 40.000 Ε.

-204 λίτρα ποσότητα λαδιού από το Σύλλογο Καβαλιωτών Νέας Υόρκης.

-Πολλές δωρεές των 50, 100 και 200Ε από τους συμπολίτες μας.

-Τον Σεπτέμβριο  δεχθήκαμε μεγάλη ποσότητα σχολικών από την ACTION TEAM και το ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΒΑΛΑ.

-Η σελίδα ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΒΑΛΑ και 6 επιχειρήσεις της πόλης τον Σεπτέμβριο συγκέντρωσαν σε δική τους δράση τρόφιμα και σχολικά για την ΠΝΟΗ. Ο υπεύθυνος της σελίδας , ο κ. Λιόλιος Γιώργος πρόσφερε προσωπικά 100 κ. ακτινίδια.

-Από τα ΑΒ Βασιλόπουλος στα πλαίσια του προγράμματος «των 52 εβδομάδων» 6 φορές ικανή ποσότητα τροφίμων.

-Θα αναφέρω την προσφορά  εδώ και πολλά χρόνια μία φορά την εβδομάδα ψωμιού από την αρτοποιεία ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ και από την ΚΡΕΚΑ Α.Ε.  την προσφορά νωπού κοτόπουλου, συμπληρωματικά στο κρέας που προμηθευόμαστε για τις οικογένειές μας.

-Επίσης και την τακτική ανά μήνα εδώ και χρόνια προσφορά 10 μερίδων φαγητού από το ΚΟΥΚΙ & ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ και μέσα στο 2019 από δύο μήνες κάθε φορά υποστήριξη με ημερήσια παροχή φαγητού σε δύο οικογένειες που είχαν μεγάλα προβλήματα και περιστασιακά από το ΣΠΙΤΙΚΟ.

-Θα συμπληρώσουμε και την προσφορά κρασιού από την Οινοποιία ΣΑΒΒΑ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ.

-Ενισχυθήκαμε σε χρήμα και σε είδος από πολλούς συλλόγους, σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας εκπ/σης, που ευαισθητοποιούν τους μαθητές τους σε δράσεις εθελοντισμού και μας βοηθούν με τρόφιμα, παιχνίδια και ρουχισμό, μεμονωμένους συμπολίτες μας και πολλούς επαγγελματίες.

– Η φίλη Σωτηρία Καλαϊτζή από την Θάσο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκάλας Μαριών “Η Γέννα” οργάνωσαν τον Οκτώβριο εκδήλωση υποστήριξης στον μικρό Παναγιώτη- Ραφαήλ. Μια παράλληλη δράση όμως ήταν αφιερωμένη και στην ΠΝΟΗ. Και αυτή είχε να κάνει με συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής γενικού καθαρισμού.

-Η Αριάδνη Τζούμα φίλη και μέλος του Συλλόγου μας ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου της ” ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ”- θεατρικό έργο έμμετρου λόγου θα δοθούν στην ΠΝΟΗ. Το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο ΔΟΜΗ ( Δοϊράνης 5- ΤΗΛ 2510836026) του επίσης καλού φίλου και μέλους του Συλλόγου Γιάννη Θεοχαρίδης. Ευχαριστούμε πολύ την συγγραφέα για την υποστήριξη προς το Σύλλογο και τον Γιάννη Θεοχαρίδης γιατί πάντα βρίσκεται κοντά μας.

Κατά την έναρξη του σχολικού έτους διαθέσαμε σχολικά, χαρτικά , βιβλία ξένων γλωσσών για τουλάχιστον 70 μαθητές όλων των βαθμίδων, παιδιά από τις υποστηριζόμενες οικογένειες.

‘Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα {ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ  πρώην «ΣΤΗΡΙΖΩ»} με χρηματοδότηση τον τελευταίο χρόνο από Εθνικά Κονδύλια, ολοκληρώθηκε 28/2/17. Η ΠΝΟΗ ήταν ο συντονιστής εταίρος του προγράμματος. Μετά ακριβώς από 3 χρόνια βρισκόμαστε ακόμη στο τελικό στάδιο αποπληρωμής του προγράμματος.

Η σελίδα μας στο fb έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και χαιρόμαστε το γεγονός ότι όλες μας οι αναρτήσεις που αφορούσαν αιτήματα οικογενειών μας για διάφορες ανάγκες παιδικό ρουχισμό, έπιπλα, συσκευές κ. α. εθελοντές εκπαιδευτικούς καλύφθηκαν άμεσα, προς μεγάλη μας ικανοποίηση.

Οι δράσεις της  ΠΝΟΗΣ προβλήθηκαν μέσα από διάφορες εκπομπές της ΕΡΤ3, του CENTER, του ΕΝΑ CHANNEL  και από όλα γενικώς τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Μέσα από την παρουσίαση αυτή πρέπει να ευχαριστήσουμε την εθελοντική μας ομάδα περίπου 30 άτομα, εσάς τα μέλη μας για τη συνεχή αρωγή σας, πάρα πολλούς επαγγελματίες της πόλης μας που βρίσκονται συνεχώς κοντά μας, το Δήμο Καβάλας διότι με την παραχώρηση των χώρων μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τις δράσεις μας με  αξιοπρεπή τρόπο και τα Μ.Μ.Ε. που βρίσκονται πάντοτε κοντά μας και προβάλουν το έργο μας.

Ανταποκριθήκαμε και συμμετείχαμε σε όλες σχεδόν τις προσκλήσεις τις οποίες δεχθήκαμε.

Το 2019 είχαμε τρεις πολύ τιμητικές διακρίσεις για την ΠΝΟΗ.

Θα αναφέρουμε αυτή της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. κατά την οποία τιμήθηκε η Πρόεδρος κατά την εορτή την ημέρας της Γυναίκας για την προσφορά της εκτιμώντας το σημαντικό κοινωνικό και εθελοντικό έργο που προσφέρει, μέσω της ΠΝΟΗΣ, στα παιδιά και στις αδύναμες οικογένειες.

Θα αναφερθούμε ακόμη στην πανελλήνια διάκριση της ΠΝΟΗΣ από τον Οργανισμό Bravo Stainability Dialogue & Awards 2019. Ο Σύλλογος συμμετείχε στον κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Bravo και ιδιαίτερα στον πυλώνα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ». Στο αίτημα που υπέβαλε για να αξιολογηθεί αναπτύχθηκαν οι δράσεις της ΠΝΟΗΣ με έμφαση στις πολλές και με ποικίλα θέματα συνεργασίες  που πραγματοποίησε τα τρία τελευταία χρόνια.

Τέλος θα αναφερθούμε και στην τιμητική διάκριση που είχαμε από την παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ».

Κλείνοντας σας διαβεβαιώνουμε ότι η πόρτα της ΠΝΟΗΣ είναι και θα συνεχίσει να είναι ανοικτή κάθε ημέρα για να ακούει τα τυχόν προβλήματα των συμπολιτών μας και όπου μπορεί να τα υποστηρίζει και να τα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»