Νοσοκομείο Καβάλας: Ασθενής χτύπησε και τραυμάτισε νοσηλεύτρια

Η ασθενής χτύπησε τη νοσηλεύτρια στο πρόσωπο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών-Για διαρκώς αυξανόμενες επιθέσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Επίθεση από ασθενή -κατά πληροφορίες σε κατάσταση μέθης- δέχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 μια νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της Καβάλας. Η ασθενής, η οποία πήγε στο Νοσοκομείο για εξετάσεις, χτύπησε αναίτια τη νοσηλεύτρια στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει και να νοσηλευτεί προληπτικά.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας καταγγέλλει το περιστατικό και ζητά από τους θεσμικούς ιθύνοντες να προστατεύσουν το προσωπικό από ανάλογα περιστατικά, τα οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διαρκώς αυξάνονται, ενώ ψέγει την προηγούμενη διοίκηση του Ιδρύματος για την απόφασή του να μειώσει το προσωπικό φύλαξης σε κάθε βάρδια.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του υπέστη συνάδελφος μας, νοσηλεύτρια του ΤΕΠ Νοσοκομείου Καβάλας από ασθενή που προσήλθε για εξέταση! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε σάκοι πυγμαχίας, εργαζόμαστε σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες, με τραγική έλλειψη προσωπικού δίχως ανάπαυση. Το φαινόμενο αυτό έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά διότι τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς.

Η προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου επέλεξε να το αντιμετωπίσει μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού φύλαξης από κάθε βάρδια…
Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υπουργό Υγείας και κάθε εμπλεκόμενο να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και προστασίας στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και όλων των Υγειονομικών ιδρυμάτων, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν!

Επιπλέον καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα των Διοικήσεων των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.