1ο Γυμνάσιο Καβάλας: Από τα θρανία στη… μεγάλη οθόνη [βίντεο, φωτογραφίες]

Η ομάδα κινηματογράφου του σχολείου απέσπασε το 2ο βραβείο στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με την ταινία «Ζητείται ελπίδα»-Δείτε την ταινία, το trailer και σκηνές από τα γυρίσματα

Το 2ο Βραβείο απέσπασε η ταινία της ομάδας κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, στην κατηγορία μυθοπλασία, στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με την ταινία η οποία έχει τίτλο «Ζητείται ελπίδα» και δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019.

Αφόρμηση για τη συγγραφή σεναρίου αποτέλεσε το διήγημα «Ζητείται ελπίς» του Αντώνη Σαμαράκη που διδάσκονται οι μαθητές στη Γ΄ τάξη, το οποίο διασκευάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές με τη βοήθεια της συντονίστριας καθηγήτριας Ματούλας Καμίδου.




Η ηρωίδα της ταινίας είναι ένα νεαρό κορίτσι, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, που φοβάται και αγωνιά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πρόκειται να δώσει. Σ’ ένα καφέ, κάνοντας διάλειμμα μεταξύ των φροντιστηρίων, μέσα από το κινητό της και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης «βλέπει» τον κόσμο.

Διαβάζει για την οδύνη που υπάρχει στον κόσμο, τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας… Και βιώνει τη δική της αγωνία στη σκέψη της απώλειας της ελπίδας… Πανικοβάλλεται …Αλλά… Καταφεύγει σε μια λυτρωτική, συμβολική «χειρονομία».

Η ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας ξεκίνησε τις δράσεις της το σχολικό έτος 2010-2011. Έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα 9 ταινίες μυθοπλασίας και ένα ντοκιμαντέρ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κάθε Πέμπτη και μετά το τέλος των μαθημάτων, γίνονται οι συναντήσεις της ομάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακά πολλές, καθώς είναι μεγάλη η επιθυμία των μαθητών να μυηθούν στην Τέχνη του κινηματογράφου, να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και να εκφράσουν έτσι τις εφηβικές ανησυχίες τους.

Τον Διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η ΕΡΤ ΑΕ και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ταινία

Δείτε το trailer της ταινίας

Δείτε βίντεο από τα γυρίσματα