Δήμος Καβάλας: «Λουκέτο» για 2 εβδομάδες σε όλα τα Σχολικά Γυμναστήρια

Αναστέλλονται, λόγω των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, οι παραχωρήσεις όλων των σχολικών χώρων και γυμναστηρίων προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις

Με εντολή του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό 2019-nCOV, αναστέλλονται για τις επόμενες 2 εβδομάδες οι παραχωρήσεις όλων των σχολικών χώρων και γυμναστηρίων που αφορούν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην απολύμανση τους. Το μέτρο ισχύει από την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθεί πριν τη λήξη του.

Επομένως, εκτός από την αναβολή των αγώνων του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης και του Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων, αναστέλλονται επίσης και οι προπονήσεις των ομάδων στους σχολικούς χώρους. Επίσης αναστέλλονται τα Προγράμματα (Αθλητισμός και Γυναίκα και Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Θανάση Δασκαλούδη, με την λήξη του μέτρου, οι φορείς στους οποίους έχουν παραχωρηθεί σχολικοί χώροι θα πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιούν. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει με δική τους μέριμνα να ορίσουν το άτομο ή τα άτομα που θα είναι επιφορτισμένα για τον καθαρισμό και την απολύμανση των παραχωρηθέντων χώρων, τα στοιχεία των οποίων (όνομα, τηλέφωνο κλπ) θα αποστείλουν στις σχολικές επιτροπές του Δήμου.