Ένωση Συλλόγων Γονέων Καβάλας: Οι γονείς να επιδείξουν ατομική ευθύνη, η κυβέρνηση να στηρίξει την οικογένεια

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στη χώρα λόγω κορονοϊού

Να συμμορφωθούν οι γονείς των μαθητών στα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και να περιορίσουν τις μετακινήσεις των παιδιών τους, μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, καλεί με ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας. Παράλληλα καλεί την Κυβέρνηση να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προκειμένου να στηρίξουν το μέτρο, για να μην ακυρωθεί από την ανάγκη του βιοπορισμού της κάθε οικογένειας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας

«Από την Κυβέρνηση περιμένουμε τις αποφάσεις της για τη διευκόλυνση των εργαζομένων γονιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα»

«Όπως έγινε γνωστό σήμερα νωρίς το απόγευμα, η Κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, εξαγγέλθηκε άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Καλούμε όλους τους γονείς να επιδείξουν ατομική ευθύνη και να περιορίσουν τα παιδιά τους, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο λήφθηκε με σκοπό την μείωση της διασποράς της νόσου και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως περίοδος διακοπών και ελεύθερου χρόνου.

Από την Κυβέρνηση περιμένουμε άμεσα τις ειδικότερες αποφάσεις της, με τις οποίες θα πρέπει να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (αυτοαπασχολούμενους, υπαλλήλους και εργάτες) προκειμένου να μπορέσουν να στηρίξουν το κυβερνητικό μέτρο, για να μην ακυρωθεί από την ανάγκη του βιοπορισμού της κάθε οικογένειας. Αυτονόητο είναι ότι – σύμφωνα με τις οδηγίες προφύλαξης του Υπουργείου Υγείας – οι ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν πρέπει , ούτε μπορούν, να βοηθήσουν τους γονείς για την στήριξη του μέτρου.

Περιμένουμε και κάτι εξίσου ουσιαστικό από την Κυβέρνηση: Να φροντίσει να μην χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος.  Στηρίζουμε όποιο μέτρο επιλεγεί προς αυτή την κατεύθυνση, είτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που αυτονόητα εφαρμόζεται στους μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας, είτε επιμήκυνση της περιόδου του σχολικού έτους, με αντίστοιχη μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κλείνοντας, απευθύνουμε έκκληση προς τους γονείς, τους μαθητές και το κοινό γενικότερα, να παρακολουθούν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες των ειδικών υγείας, όπως αυτές προβάλλονται από τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, να εμπιστεύονται τους ιατρούς και να μην δίνουν βάση σε ψευδείς ειδήσεις ή σε φήμες που διασπείρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε κάθε χρήσιμη πληροφορία προς τα μέλη μας. Τη δεδομένη στιγμή,  η προφύλαξη όλων μας είναι η θεραπεία μας».