Η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ ανακοίνωσε μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Με απόφαση Στεφάνου «κλείνουν» τα Κοινωφελή Ιδρύματα και τα Κατηχητικά, περιορίζεται το «Τραπέζι της Αγάπης», απαγορεύονται τα επισκεπτήρια στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Μπορεί η Ιερά Σύνοδος να ανακοίνωσε ότι η Θεία Κοινωνία στις εκκλησίες θα συνεχιστεί κανονικά με μια απόφασή της που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο η Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται να «ευθυγραμμίζεται» με τα ανά τη χώρα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού με μια σειρά από προληπτικά μέτρα που αφορούν στη λειτουργία των δομών της.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από σχετικές οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και «σε πλήρη αρμονία με την προσπάθεια αποτροπής της εξαπλώσεως του κορονοϊού από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της Ελληνικής Πολιτείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος αποφάσισε την επιβολή των ακόλουθων προληπτικών μέτρων:

  1. Αναστέλλεται η λειτουργία των Κοινωφελών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως:

α) ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ,

β) ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ,

γ) ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ».

  1. Περιορίζεται η λειτουργία του «ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» αποκλειστικώς και μόνον στην διανομή φαγητού μεμονωμένα για τις κατοικίες των ενισχυομένων.
  2. Απαγορεύεται το επισκεπτήριο των συγγενών και των λοιπών συνοδών των φιλοξενουμένων στα Εκκλησιαστικά Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως :

α) ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ «ΠΡΟΚΟΠΕΙΟ» στην Καβάλα,

β) «ΠΟΛΙΤΕΙΟ» Γηροκομείο «Η ΑΓΙΑ ΑΝΘΟΥΣΑ» στην Χρυσούπολη.

  1. Διακόπτονται τα μαθήματα των ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, τα οποία πραγματοποιούνται στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Όλα τα παραπάνω έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και ισχύουν από σήμερα 11-3-2020 και για τις επόμενες 15 ημέρες, οπότε και θα επανεξετασθεί η αναγκαιότητα συνεχίσεως ή διακοπής αυτών.