Εργατικά Σωματεία σε ΕΥΚ: Αλλάξτε και την ταμπέλα και γράψτε Εργοδοτικό Κέντρο Καβάλας

Σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας για την «έξωση» των συνταξιουχικών σωματείων

Σκληρή ανακοίνωση για την «έξωση» των συνταξιουχικών σωματείων από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας εξέδωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπάλληλων Νομού Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας-Θάσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Σωματείων

Τη στιγμή που η επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα από την Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται. Τη στιγμή που έχουν μπει στο στόχαστρο της μεγαλοεργοδοσίας μέχρι και τα ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, η ίδια η ζωή των εργαζόμενων, των ανέργων των συνταξιούχων, η πλειοψηφία του ΕΥΚ Ν. Καβάλας συνεχίζει ακάθεκτη και με «περίσσιο ζήλο» το υπονομευτικό της έργο για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δε χρειάζεται να αναφερθούμε για ακόμη μία φορά στα «έργα και τις ημέρες» της «δημοκρατικά εκλεγμένης πλειοψηφίας» του ΕΥΚ. Έτσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους έχουν γυρίσει την πλάτη χρόνια τώρα. Έχουν εκπαιδευτεί πολύ καλά στα «deals» με τους εργοδότες για τις εκλογές των σωματείων που ελέγχουν. Γνωρίζουν πολύ καλά πως να «αξιοποιούν» τα χρήματα που τους δίνονται από το μόχθο των εργαζομένων. Από το πως να κλείνουν συμφωνίες με «εταιρίες σεκιούριτι» και πως να μετατρέπουν το κτήριο σε αμερικάνικη πρεσβεία, μέχρι τη φάμπρικα των αγωγών και των μηνύσεων που έχουν στήσει. Και το κυριότερο απ’ όλα, στο πως να διώχνουν από μέσα, όλους όσους πραγματικά αγωνίζονται για τα συμφέροντα της τάξης μας.

Έχουν βάλει στο στόχαστρο τώρα και τους συνταξιούχους! Και έχουν και το θράσος να τους κουνάνε και το δάκτυλο!!! Ποιοι και σε ποιους ;;;

Σε αυτούς που παρά τα χρόνια που τους βαραίνουν δίνουν το παράδειγμα στους νεότερους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από εκείνον του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική; Που παλεύουν για το δικαίωμα στη σύνταξη για την οποία μόχθησαν μια ολόκληρη ζωή και πλήρωσαν αδρά, για το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια, για να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους ένα καλύτερο μέλλον; Αυτούς που αγωνίζονται πριν από όλα για την αξιοπρέπειά τους; Αλλά κάτι τέτοια για την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ είναι μάλλον… ψιλά γράμματα, μπροστά στον καημό τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων και των αφεντικών.

Φυσικό είναι για τη συνδικαλιστική μαφία του ΕΥΚ να τους κατηγορεί ότι μετατρέψανε το γραφείο τους σε «καφενείο». Είναι κάτι το ξένο, το άγνωστο, το εχθρικό γι’ αυτούς, τα σωματεία να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να είναι καθημερινά σε επαφή με μέλη τους και τα γραφεία τους να είναι πραγματικά κέντρα συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης, ανοιχτά για όλους τους συναδέλφους. Αυτό κι αν δεν είναι… ψιλά γράμματα για κάτι αιωνόβιους εργατοπατέρες και τα συνδικαλιστικά τους παιδιά, που για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν να μετατρέψουν το κτήριο του ΕΥΚ σε ΚΕΚ!

Το μόνο που σας μένει λοιπόν, είναι να αλλάξετε και την ταμπέλα πάνω από την εξώπορτα του κτηρίου με άλλη που θα γράφει, ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. Μη φοβάστε. Ούτε οι κυβερνήσεις, που όποια απόχρωση και να έχουν, ούτε οι εργοδότες που υπηρετείτε με κάθε σας κίνηση και σας βρίσκουν ικανούς συμμάχους (κοινωνικούς εταίρους) για να συναποφασίζετε το πόσα θα χάσουμε, δε θα σας σταθούν εμπόδιο στο «κοινωνικό σας έργο».

Μην «αγωνιάτε» λοιπόν κυρίες και κύριοι της ΠΑΣΚΕ. Αυτόν τον τίτλο δεν θα σας τον αφαιρέσει ποτέ κανείς.

Η μάχη δεν είναι παραταξιακή αλλά αφορά όλους τους εργαζόμενους της Καβάλας, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που δεν ανέχεται τον μηχανισμό των αφεντικών και τα ίδια τα αφεντικά μέσα στο εργατικό κίνημα!

Μετά και από την παραπάνω εξέλιξη καλούμε όλα τα σωματεία της Καβάλας που έχουν δράση και δεν είναι φαντάσματα να πάρουν καθαρή θέση. Να καταδικάσουν τις πρακτικές των εργατοπατέρων που θεωρούν το ΕΥΚ τσιφλίκι τους, που «αποπέμπουν» από το ΔΣ παράνομα και αντικαταστατικά μέλη του, που κάνουν «έξωση» σε σωματεία που δεν τους προσκυνούν.