ΚΚΕ Καβάλας για ΕΥΚ: Η αγωνία τους είναι να μη χάσουν τα αφεντικά από την επιδημία του κορονοϊού

Ανακοίνωση της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ για την «εκδίωξη» των συνταξιουχικών σωματείων από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Καβάλας

Ανακοίνωση εναντίον της διοίκησης Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Καβάλας έβγαλε η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ με αφορμή την «εκδίωξη» των συνταξιουχικών σωματείων από το κτίριο του ΕΥΚ, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «κατρακύλα χωρίς τελειωμό».

Η ανακοίνωση της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός της Καβάλας δεν πρέπει να εκπλήσσεται πλέον με τίποτα όταν ακούει… Εργατικό Κέντρο Καβάλας! Για ακόμα μια φορά και παρά την αλλαγή προέδρου επανήλθε η γνωστή πλειοψηφία, που ο εργατόκοσμος την έχει ονομάσει συνδικαλιστική μαφία, στο θέμα της εκδίωξης των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων Καβάλας από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Αφού υπονόμευσαν την απεργία (ως γνήσιοι απεργοσπάστες) για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, δεν βγάζουν άχνα για το επικείμενο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, για την ένταση της καταστολής απέναντι σε εργαζόμενους, φοιτητές και νησιώτες και τόσα άλλα που βασανίζουν την εργατική-λαϊκή οικογένεια, αφού διαχρονικά δεν ασχολήθηκαν ούτε με ένα από τα χιλιάδες προβλήματα του χειμαζόμενου λαού, έρχονται ξανά -και παρά την κατακραυγή από το σύνολο των εργαζομένων της Καβάλας- να εκδιώξουν τα συνταξιουχικά σωματεία από το φυσικό τους χώρο, το γραφείο που τους φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες, με το γνωστό γελοίο πρόσχημα ότι δήθεν θα το χρησιμοποιήσουν για επιμόρφωση εργαζομένων και ανέργων, λες και δεν τους κάνουν οι τόσες άδειες αίθουσες του κτιρίου, προχωρούν στο σχέδιο που έχουν να ξεμπερδεύουν με όποια αγωνιστική φωνή στέκεται με συνέπεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, τους εργοδότες και τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για αυτό κάνουν τα πάντα για να εκδιώξουν από τη διοίκηση τα μέλη του ΠΑΜΕ. Για αυτό έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ δικαστικών διώξεων. Για αυτό τώρα επιτίθενται στα σωματεία των συνταξιούχων.

Αυτήν τη φορά στο τιμόνι βρίσκεται η νέα πρόεδρος, που με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο συκοφαντεί και υβρίζει. Ποιους; Αυτούς που με τα χέρια και τα μυαλά τους έχτισαν όλη την Ελλάδα, που με τους αγώνες τους όσο ήταν εργαζόμενοι και τώρα ως απόμαχοι της δουλειάς, παραδειγματίζουν τις νέες γενιές των εργατών, μπαίνουν μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση, για τις συντάξεις και την υγεία, την  πρόνοια, αλλά και για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, των σημερινών και των αυριανών.

Η κατρακύλα για τους εργατοπατέρες δεν έχει τελειωμό! Συκοφαντούν τους συνδικαλιστές συνταξιούχους ότι «έχουν κάνει καφενείο το γραφείο τους»!!! όταν όλη η Καβάλα γνωρίζει ότι καθημερινά τα σωματεία αυτά δίνουν τον αγώνα της ενημέρωσης και της οργάνωσης των συνταξιούχων. Όταν μόνο τα τελευταία χρόνια μετράνε δεκάδες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλα τα μέτωπα. Όταν η ίδια αυτή η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΥΚ είναι άφαντη από τους εργασιακούς χώρους, έχει μετατρέψει το κτίριο του ΕΥΚ σε απόρθητο φρούριο με κάμερες, αστυνομία και σεκιούριτι (μπράβους), περίκλειστο για τους εργαζόμενους και ορθάνοιχτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όταν δεν γνωρίζουν ούτε κατά που πέφτει η επιθεώρηση εργασίας, ξέρουν όμως απ’ έξω και ανακατωτά που είναι τα γραφεία των αφεντικών με τη συνεργασία των οποίων στήνουν κάλπες για να αναπαράγουν τους νόθους και επίπλαστους συσχετισμούς.

Έφτασε δε στο σημείο η Τσούτσα να ζητάει και τα ρέστα γιατί τα συνταξιουχικά σωματεία συνεργάζονται παρά τις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφορές που φυσικά έχουν οι συνδικαλιστές τους. Φανέρωσε με αυτόν τον τρόπο τι είναι τελικά αυτό που τους πονάει. Παράλληλα αυτοακύρωσε την βρώμικη προπαγάνδα που αναμασούν με τα περί «κομματικού στρατού του ΚΚΕ», τους «τραμπούκους του ΠΑΜΕ» κλπ. Ας διαλέξουν τελικά μια από τις δυο βρωμιές που εξαπολύουν: έχουν απέναντί τους τον «κομματικό στρατό του ΚΚΕ» ή «τη σύμπραξη του ΚΚΕ με τη ΝΔ»!!!

Το θράσος τους απύθμενο!

Το νέο φερέφωνο του αιώνιου «συμβούλου του ΕΥΚ» συνταξιούχου εργατοπατέρα τολμάει να μιλά για «υψηλόμισθους και προνομιούχους» συνταξιούχους και την ίδια ώρα υμνεί τον «εξαιρετικό» πρόεδρο της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο, που έχει κατσικωθεί κι αυτός -όπως και το συνάφι της Τσούτσα- στο σβέρκο των εργατών και απολαμβάνει τους παχυλούς μισθούς των πολλών χιλιάδων ευρώ. Ο Παναγόπουλος βέβαια καλοπληρώνεται για να κάνει την δουλειά των αφεντικών και των κυβερνήσεων.

Η αγωνία της προέδρου του ΕΥΚ και του «εξαιρετικού» Παναγόπουλου είναι να μη χάσουν τα αφεντικά από την επιδημία του κορονοϊού, πράγμα που φαίνεται από τις δηλώσεις του: «Μία επιδημία σαν τον κορονοϊό, (…), δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά, θα μας πλήξει όλους. (…) Το πρόβλημα μας αφορά όλους, να μην επιχειρήσουν κάποιοι να δώσουν ταξική διάσταση» (…) «το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι». Κάλεσε δηλαδή τους εργαζόμενους να πληρώσουν μαζί με τους κεφαλαιοκράτες το κόστος, δηλαδή να μείνουν στο σπίτι γιατί πρέπει να φυλάξουν το παιδί τους, που το σχολείο του έκλεισε και να δεχθούν να χάσουν το μισθό τους, την ασφάλισή τους, την άδειά τους.

Η νέα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου… Μέλος των διοικήσεων όλα τα τελευταία χρόνια, «πρωτοπαλίκαρο» της πλειοψηφίας που έχει απαξιώσει στη συνείδηση της εργατικής τάξης το ΕΥΚ, να είναι πιο προσεκτική:

  1. όταν μιλά για την ηρωική ιστορία του εργατικού κινήματος της Καβάλας, για τους καπνεργάτες και τις καπνεργάτριες, να πλένει το στόμα της με χλωρίνη
  2. όταν αναφέρεται στα γνωστά της παραμύθια για τον περιβόητο «ξυλοδαρμό» της να είναι πιο προσεχτική (τώρα μιλά για «μώλωπες», πάνε περίπατο οι «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις») και κυρίως πιο υπομονετική. Όπως τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι οι καβαλιώτες έτσι και στις δικαστικές αίθουσες … θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος