«Θρίλερ» με το Blue Star Myconos. Ο κορονοϊός έκανε… «στάση» στην Καβάλα;

Σε «καραντίνα» το πλοίο στο λιμάνι της Λήμνου με 420 επιβαίνοντες - Ο «ύποπτος» ασθενής «πέρασε» από το Νοσοκομείο της Καβάλας - Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

Μέλος του πληρώματος του Blue Star Myconos που βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020 στο λιμάνι της Καβάλας με σκοπό να αναχωρήσει στις 21:30 για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του [Καβάλα-Λήμνος-Άγ. Ευστράτιος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Άγ. Κήρυκος–Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς] εμφάνισε «ύποπτα» συμπτώματα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση, λόγω του περιστατικού, από το λιμάνι της Καβάλας στις 22:30 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της Μυρίνας.




Ακολουθώντας τις οδηγίες, το πλοίο από τις 02:30 τα ξημερώματα παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευτεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν μας ειδοποίησαν ότι μπορεί να έχουμε κρούσμα…

Σύμφωνα με τον Παθολόγο-Διευθυντή και τ. πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντα Κροκίδη ο οποίος μίλησε το πρωί της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020 στο ALPHA Radio 88.6, το Νοσοκομείο δεν ειδοποιήθηκε εξ αρχής ότι μπορεί το μέλος του πληρώματος να είναι και ένα εν δυνάμει κρούσμα του κορονοϊού. Αποτέλεσμα; Ο ασθενής ήρθε σε επαφή τόσο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ όσο και με προσωπικό του ΓΝΚ

Το δείγμα για την εξέταση πάρθηκε στην Καβάλα, στάλθηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου εξετάζονται τα δείγματα, ενώ ο ασθενής διακομίστηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρειά μας που είναι το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να «βγούνε» το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020.

*Φωτογραφία: kavalaportnews.gr