Κορονοϊός: Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Καβάλας για προληπτικούς λόγους

«Απόφαση ευθύνης» από το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας - Ποιο είναι το πλαίσιο των αδειών που προβλέπεται για «έκτακτες» περιπτώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 11 Μαρτίου 2020 αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων-μελών του από τη συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια όλων των δικαστηρίων την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, «για προληπτικούς λόγους για την δημόσια υγεία».

Σε ανακοίνωσή του, η Διοίκηση των δικηγόρων της Καβάλας καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες «να εντείνουν τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων των δικαστικών μεγάρων», ενώ γνωστοποιεί ότι «στους χώρους ευθύνης του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, λαμβάνονται όλα τα μέτρα καθαρισμού που επιβάλλονται με τη χρήση αντισηπτικών ουσιών».

Πλαίσιο αδειών

Άδειες θα χορηγούνται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. Παραγραφές – Προθεσμίες.
  2. Ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.
  3. Αυτόφωρη διαδικασία.
  4. Κύρια ανάκριση (μόνο κρατούμενοι).
  5. Προσωρινά κρατούμενοι, εφόσον συμπληρώνεται το κατά περίπτωση ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης εντός μηνός από τη δικάσιμο.
  6. Στις διακοπείσες ποινικές δίκες.
  7. Συζήτηση προσωρινών διαταγών.