Ύποπτο κρούσμα στο Blue Star Myconos: Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρία

Σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ και Λιμενικές Αρχές η εταιρία - Το πλοίο παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Λήμνου έως ότου βγούνε τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό

ΗΑttica Group είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη που αφορά την περίπτωση μέλους του πληρώματος του πλοίου Blue Star Myconos, ο οποίος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό στην Καβάλα, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Σύμφωνα με την Αttica Group, o ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το πλοίο με 343 και 77 μέλη πλήρωμα παραμένει στο λιμάνι της Λήμνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων του ασθενούς.

Επίσης 127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο που αποβιβάσθηκαν από το πλοίο παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι νεωτέρας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές»

«Εχθές, 11/3/2020, στο πλοίο BLUE STAR MYCONOS προ της αναχωρήσεως αυτού προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίος-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ Κήρυκος-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς, αναφέρθηκε από το γιατρό του πλοίου περίπτωση μέλους πληρώματος το οποίο παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας. Κατόπιν συνεννόησης με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, το πλοίο απέπλευσε για τον λιμένα της Λήμνου σε εκτέλεση του δρομολογίου του.

Με τον κατάπλου στον λιμένα της Λήμνου, το πλοίο ενημερώθηκε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εξετάσεων από το νοσοκομείο Καβάλας και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, το περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19.




Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ ) και των Λιμενικών Αρχών, το πλοίο παραμένει στον λιμένα Λήμνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων του ασθενούς, αργότερα σήμερα. 127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο αποβιβάσθηκαν έχοντας λάβει οδηγίες από τις Υγειονομικές Αρχές Λήμνου, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, 343 επιβάτες και 77 πλήρωμα, παραμένουν στο πλοίο.

Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη».

*Φωτογραφία: kavalaportnews.gr