Blue Star Myconos: Απόπλους από τη Λήμνο, εν αναμονεί των επίσημων αποτελεσμάτων από Αλεξανδρούπολη

Πιθανότατα αρνητικό το «ύποπτο» κρούσμα - Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας

Περίπου στις 15:00 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020 ξεκίνησε από το λιμάνι της Μύρινας το πλοίο Blue Star Myconos με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με μαρτυρίες το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες ότι το δείγμα για κορονοϊό είναι αρνητικό.

Ακόμη όμως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Όπως ενημέρωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία Αttica Group, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου στις 15:00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.




Όπως προσθέτει επίσης η εταιρία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται επίσης, ότι 127 επιβάτες του πλοίου που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος του πλοίου, που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα.

Πηγή: lesvosnews.net