Ψυχολόγοι Καβάλας σε γονείς: Δράστε τώρα με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης

Κοινή ανακοίνωση 15 επαγγελματιών της πόλης με αφορμή τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Ως μια ευκαιρία να περάσουν οι γονείς δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους «με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης γιατί μετά δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα» χαρακτηρίζουν την περίοδο «καραντίνας» που έχει επιβληθεί λόγω του κορονοϊού «κλείνοντας» τα σχολεία οι Ψυχολόγοι της Καβάλας.

Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν στους Καβαλιώτες γονείς το τι πρέπει και, κυρίως, το τι δεν πρέπει να κάνουν για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, επιστώντας την προσοχή τους στους κινδύνους που ελλοχεύουν αν όλοι δεν επιδείξουμε υπεύθυνη στάση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης των Ψυχολόγων της Καβάλας.

Κοινή ανακοίνωση Ψυχολόγων Καβάλας

«Οι οδηγίες για κλείσιμο των σχολείων πρέπει να τηρηθούν σε συνδυασμό με τον περιορισμό των παιδιών μας στο κομμάτι των κοινωνικών συναναστροφών οι οποίες σαφώς αφορούν και εμάς τους ενηλίκους. Δηλαδή ή μένουμε μέσα ή βγαίνουμε βόλτα τα μέλη της οικογενείας μόνοι μας. Είναι μια ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας με παιχνίδι, μαγειρική, διάβασμα, μουσική, γυμναστική και βόλτες στη φύση.

Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν να τραυματιστούν ψυχολογικά αν για ένα διάστημα δεν βρεθούν με τους φίλους τους, αλλά σίγουρα μία απώλεια ενός κοντινού τους προσώπου θα τους κοστίσει πολύ περισσότερο.

Αγαπητοί γονείς, φίλοι Καβαλιώτες, δράστε τώρα με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης γιατί μετά δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Αγγελίδου Ασημίνα
Γιαννουλίδης Σταύρος
Κατερινάκη Σοφία
Κισσουδάκη Αθηνά
Κοβανίδου Σοφία
Κρυωνά Μαρία
Μπανανή Μαρία
Παπαδοπούλου Κατερίνα
Πυραλεμίδου Χρύσα
Σαββίδου Κυριακή
Σαμαράς Παναγιώτης
Σαρρίδου Νεκταρία
Στεργίδου Μαρία
Τσαδήμα Μαρία
Φώτου Ελένη