Καβάλα: Αυξημένη η κίνηση στη λαϊκή αγορά [φωτογραφίες]

Καταναλωτές και παραγωγοί έδωσαν κανονικά το «παρών» στο καθιερωμένο ραντεβού του Σαββάτου-Πολύς ο κόσμος το πρωί, «έσπασε» η κίνηση προς το μεσημέρι

Αντιφατική η εικόνα στο κέντρο της Καβάλας το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου 2020, καθώς την ώρα που οι καφετέριες ήταν άδειες, λόγω των οδηγιών από το υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, στη λαϊκή αγορά στο Φάληρο συνέρρεε αρκετός κόσμος για να ψωνίσει, ενώ το «παρών» έδωσαν σχεδόν όλοι οι παραγωγοί.

Μάλιστα, το πρωί η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και έσπασε «προς» προς το μεσημέρι, με τους καταναλωτές να επικεντρώνονται στα οπωροκηπευτικά και όχι τόσο στα είδη ρουχισμού.




Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι δεν υπήρξε «απαγορευτικό» για τις λαϊκές αγορές, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης και τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σκεπτικό της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή δεν απαγορεύτηκαν οι λαϊκές με στόχο αφενός να μη διαταραχθεί η τροφική αλυσίδα, αφετέρου να διοχετεύονται τα προϊόντα και από άλλους χώρους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα σημειώνονταν το αδιαχώρητο στα σούπερ-μάρκετ.