Κλειτσιώτης για κορονοϊό: Ελέγχουμε τρία περιστατικά. Από βδομάδα τα τεστ θα γίνονται εδώ

Δηλώσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Τρία περιστατικά ελέγχονται ως «ύποπτα» για κορονοϊό αυτήν τη στιγμή από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπως δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020 στο KAVALA POST ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή, στο Νοσοκομείο μας αυτήν τη στιγμή επικρατεί μια έντονη δραστηριότητα που σχετίζεται με τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και η οποία «μεταφράζεται» με τη διενέργεια αλλεπάλληλων συσκέψεων των αρμόδιων επιτροπών αλλά και τη διεκπεραίωση διοικητικών θεμάτων όπως η πρόσληψη νέου νοσηλευτικού προσωπικού (αναμένονται πέντε μέσα στις επόμενες μέρες) αλλά και την εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων για τη διενέργεια των ειδικών τεστ για τον κορονοϊό εντός των εγκαταστάσεων του ΓΝΚ.
«Αν όλα πάνε καλά, από βδομάδα δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε δείγματα στο ΑΧΕΠΑ, αλλά θα κάνουμε το απαραίτητο τεστ για τον κορονοϊό εδώ, στο Νοσοκομείο της Καβάλας», είπε ο Διοικητής.

Σε ό,τι αφορά τα δείγματα που ήδη ελέγχονται, ο κ. Κλειτσιώτης είπε ότι αυτά προς το παρόν είναι τρία, με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.

Τέλος, ο Διοικητής του ΓΝΚ κάλεσε όλους τους πολίτες να ΜΗΝ επισκέπτονται το Νοσοκομείο προτού ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον κορονοϊό.