Μουριάδης: Σοβαρή αντιμετώπιση και ατομική ευθύνη, τα όπλα μας κατά του κορονοϊού

Μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του ιού - Πώς θα λειτουργήσουν οι δημοτικές υπηρεσίες - Τι θα ισχύσει με τις πληρωμές τελών, την αποκομιδή απορριμμάτων κτλ.

Αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Θόδωρος Μουριάδης, καλώντας παράλληλα τους δημότες να επιδείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Καβάλας υπογραμμίζει ότι οι περιστάσεις απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση από όλους και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προτάξουν την έννοια της ατομικής ευθύνης ως «όπλο» κατά του κορονοϊού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Μουριάδη.

Για να προστατευτεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας…

«Αγαπητοί συνδημότες,
Η αντιμετώπιση της πανδημίας που πλήττει αυτή την περίοδο και την πατρίδα μας, απαιτεί ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων, ώστε να διακοπεί η μετάδοση του κορονοϊού και να προστατευτεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας, η εξυπηρέτηση του κοινού, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, θα γίνεται τηλεφωνικά (2513 500000) και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ([email protected]).

Με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, θα εξυπηρετούνται μόνο οι επείγουσες περιπτώσεις.

Επίσης, με βάση την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, τα ταμεία των δήμων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Επιπλέον, σε πρώτη φάση, καθιερώνεται η πληρωμή επειγουσών υποχρεώσεων σε ομάδες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με τηλεφωνική εντολή ή ηλεκτρονική εντολή μέσω των τραπεζικών ή διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ, χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο δημοτικό ταμείο.
Η εξυπηρέτηση των δημοτών για επείγουσες οικονομικές συναλλαγές-πληρωμές προς τον Δήμο, μπορεί να γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ (που μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των τραπεζών στην επιλογή – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΩΝ).

Για έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ, οι δημότες πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Εσόδων (2513 500224 – 227).

Όσοι έχουν διακανονισμό μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω του κωδικού RF, που τους έχει είδη χορηγηθεί. Όσοι δεν έχουν κωδικό πληρωμής διακανονισμού ή θέλουν διευκρινήσεις για ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής, να απευθύνονται τηλεφωνικά στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου (2513 500241).

Επίσης, παρατείνεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr. Υπενθυμίζεται δε, ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του κάθε δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως οι δημότες πρέπει να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων, κλαδεμάτων και ογκωδών.

Για έκτακτες περιπτώσεις τo ΚΕΠ του Δήμου Καβάλας που βρίσκεται στο Διοικητήριο, θα λειτουργεί μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (2513 503616 – 619).

Για την προστασία των εργαζομένων και των δημοτών στον χώρο του ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει να εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

Η σοβαρή αντιμετώπιση και η ατομική ευθύνη, είναι τα όπλα μας κατά του κορονοϊού.