Στόχος να μην μπει ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Καβάλας

Δηλώσεις Κλειτσιώτη - Στην κεντρική πύλη θερμομετρώνται από γιατρό όλοι και οι εμπύρετοι οδηγούνται άμεσα στα Επείγοντα Περιστατικά  - Από δυο πύλες διαλογής περνούν όσοι προσέρχονται στο νοσοκομείο

Από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 είναι σε ισχύ έκτακτα μέτρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας που στοχεύουν στην απόκρουση υπόπτων κρουσμάτων εντός του νοσοκομείου. Στην πύλη του νοσοκομείου όλοι από χθες θερμομετρώνται και για τους εμπύρετους που προσέρχονται στο νοσοκομείο Καβάλας ακολουθείται άλλη διαδικασία και άλλη διαδρομή.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης σε παρέμβασή του στον Αlpha Radio δήλωσε πως πολύ σύντομα το νοσοκομείο Καβάλας θα διαθέτει όλον τον  εξοπλισμό ώστε τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού να γίνονται στο νοσοκομείο.

«Ετοιμαζόμαστε στο νοσοκομείο και από την Παρασκευή που μας έρχεται θα είμαστε σε θέση να εξετάζουμε τα  ύποπτα κρούσματα και να βγάζουμε αποτέλεσμα σε λίγες ώρες. Είναι μια εντολή που μας έδωσε το υπουργείο Υγείας.  Είμαστε όλοι επι ποδός. Ήδη έχουμε παραγγείλει ό,τι χρειάζεται για να κάνουμε και εμείς εδώ την εξέταση για τον ιό, κάτι που θα μας βοηθήσει απίστευτα», είπε ο χαρακτηριστικά.




Ερωτώμενος αν τα μέτρα που ελήφθησαν συνιστούν καραντίνα για το νοσοκομείο Καβάλας, είπε: «Το νοσοκομείο μας δεν είναι σε καραντίνα,  αλλά πήραμε την απόφαση να προσεγγίζουν τα άτομα μέχρι την κεντρική πύλη και μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα μπορούν να μπαίνουν μέσα. Ο λόγος που πήραμε  αυτή την απόφαση είναι για να προφυλάξουμε τον χώρο του νοσοκομείου για να μην μπει μέσα ύποπτο κρούσμα. Σε πρώτη φάση, από το πρωί βρίσκεται στην πύλη γιατρός που θερμομετρεί  τον κόσμο  που έρχεται στο ΓΝΚ και σε όποιον βρεθεί εμπύρετη κατάσταση ακολουθείται άλλη διαδικασία. Όσοι δεν έχουν πυρετό, πάνε σπίτι τους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα τηρήσουμε για την υγεία όλων μας. Πριν την είσοδο θα παίρνουμε το ιστορικό του ασθενούς και στην συνέχεια αν υπάρχουν ύποπτα στοιχεία, θα πηγαίνουν στα επείγοντα. Στην πύλη γίνεται η πρώτη διαλογή από γιατρούς με θερμομέτρηση από απόσταση   και στην δεύτερη διαλογή έχουμε τις δύο εισόδους για τα έκτακτα περιστατικά, όπου ελέγχονται όλοι. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να μη μπει μέσα στο νοσοκομείο ύποπτο κρούσμα και συμβεί κάτι σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας. Αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και σε άλλα νοσοκομεία. Δεν είμαστε σε καραντίνα, απλά προσέχουμε πολύ και τα μέτρα αυτά ο κόσμος τα επικροτεί. Αλίμονο, αν φτάσουμε στην περίπτωση της Καστοριάς. Πάντως αυτή την στιγμή δεν έχουμε κρούσμα στο ΓΝΚ».

Ο κ. Κλειτσιώτης ερωτήθηκε και για το αν τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύτηκε ύποπτο κρούσμα σε κλινική του νοσοκομείου Καβάλας και απάντησε αρνητικά.