Σίσσυ Ρακιτζή: Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για το τι θα γίνει με τις επόμενες παραγγελίες

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας δίνει την εικόνα η οποία επικρατεί αυτήν τη στιγμή στα φαρμακεία

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή, πληροφορεί πότε θα αποκατασταθεί η επάρκεια αντισηπτικών, μασκών και γαντιών τα οποία εδώ και μέρες είναι εξαφανισμένα από τα φαρμακεία.

«Υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν όλα τα υλικά που είχαν προπαραγγελθεί από τους πελάτες μας και από εκεί και μετά θα δούμε τι θα γίνει με τις επόμενες παραγγελίες. Δεν υπάρχει ακόμα απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία. Όλοι οι φαρμακοποιοί φροντίζουμε να δίνουμε τα προϊόντα με φειδώ», αναφέρει η κ. Ρακιτζή.

«Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που περιμένει τη σειρά του με υπομονή, είναι ευγενέστατοι όλοι τους και έτσι τους εξυπηρετούμε και εμείς με ευκολία. Συνήθως ζητούν ένα ή δύο κουτιά αναλγητικών ή αντιπυρετικών και αντισηπτικών», πρόσθεσε η ίδια.

«Θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο πως στα φαρμακεία φτιάχνουμε αντισηπτικά, αφού μας δόθηκε το δικαίωμα παρασκευής από το υπουργείο Υγείας, με σωστά υλικά που έχουμε στα χέρια μας. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες ποσότητες γιατί ο κόσμος είναι πολύς και δεν έχουμε τις πρώτες ύλες που χρειάζονται για να γίνουν. Σε όποιο άλλο φαρμακευτικό είδος φαρμακευτικό δεν έχουμε καταγράψει ελλείψεις», ανέφερε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας.