Δήμος Καβάλας: Πώς θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας

Ποια είδη θα πωλούνται και πώς - Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με συστάσεις προς τους μικροπωλητές αλλά και προς τους πολίτες

Κανονικά θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 με τη διάθεση πρωτογενών διατροφικών προϊόντων γης, όπως νωπά οπωροκηπευτικά, αβγά, ελιές, ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά, κουνέλια και μεταποιημένα κατεψυγμένα.

Κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, απαγορεύεται προσωρινά η πώληση βιομηχανικών ειδών, πλαστικών και ρούχων.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, όλοι οι πωλητές, επαγγελματίες και παραγωγοί, υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης, να τοποθετούν σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα και να τηρούν ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των  πωλητών τα 2 μέτρα, με τον ενδιάμεσο χώρο άδειο – κενό από αντικείμενα.
Ο Δήμος Καβάλας συνιστά στους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και να αποφεύγουν τον συνωστισμό κατά τη διάρκεια των αγορών τους.