Κορονοϊός: ΜΟΝΟ οι μόνιμοι κάτοικοι Θάσου θα μπορούν πλέον να μεταβαίνουν στο νησί

Διαβάστε από πότε θα ισχύει το έκτακτο μέτρο της Κυβέρνησης στο πλαίσιο του περιορισμού των μετακινήσεων - Ποιο το πλαίσιο, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις

Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2020 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους.

Τα όποια δρομολόγια θα εκτελούνται λοιπόν από και προς το νησί (και) της Θάσου θα αφορούν σε μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία του νησιού καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από εκεί.