Περισσότερες φωτογραφίες από τη μεταφορά των μεταναστών στην Καβάλα

Μεταφέρθηκαν όλοι στο camp των Σερρών-Σχολαστική απολύμανση του AQUA BLUE-Αναμένεται μεταφορά μεταναστών και από την Κέα με το ταχύπλοο SUPERJET

Μετά και τη σχετική υπουργική απόφαση (διαβάστε την εδώ) περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με το πλοίο AQUA BLUE στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» λίγο μετά τις 08:15 το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020 (δείτε εδώ φωτογραφίες).

Οι αλλοδαποί επιβάτες έφτασαν το απόγευμα στον τελικό τους προορισμό, στην τοποθεσία Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών, ενώ η αποβίβασή τους από το πλοίο και η επιβίβασή τους στα 12 ναυλωμένα λεωφορεία που τους περίμεναν έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, με το λιμάνι να έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς.

Αμέσως μετά την αποβίβασή τους το πλοίο απολυμάνθηκε σχολαστικά από ειδικά συνεργεία, μια διαδικασία η οποία κράτησε ώρες.

Επίσης, μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην Κέα πρόκειται να μεταφερθούν απευθείας στην Καβάλα με πιθανό μέσο το ταχύπλοο SUPERJET, αλλά χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί η ώρα απόπλου/κατάπλου, αλλά και το πλοίο μεταφοράς τους, λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).