Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου: Να στηρίξουμε και όλους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τις ευεργετικές ρυθμίσεις

Ανακοίνωση της παράταξης του Εμπορικού Συλλόγου της Καβάλας για όλους εκείνους που δεν συμπεριλαμβάνονται στην «κοινωνική ευθύνη» κυβέρνησης και εταιριών

Τη στήριξη αρκετών συμπολιτών μας που για διαφόρους λόγους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του κράτους, ζητάει με ανακοίνωση της η Αγωνιστικής Συσπείρωσης του Εμπορικού Συλλόγου της Καβάλας. Εκεί τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει είτε υπουργική απόφαση, είτε απόφαση του Δήμου Καβάλας για όλους όσους έχουν χτυπηθεί από την αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων ετών και όχι μόνο από τον κορονοϊό.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

«Απαιτείται εδώ και τώρα να υπάρξει υπουργική απόφαση, ή του δημοτικού συμβουλίου»

«Εν μέσω σκληρών αλλά αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVIT-19 που μας καλούν να μείνουμε στο σπίτι, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα, ή ενδεχομένως χωρίς νερό. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις είναι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιακά ή ψυχολογικά προβλήματα διαγνωσμένα και συνοδευόμενα από φαρμακευτική αγωγή. Άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν τις ευεργετικές ρυθμίσεις, όπου αυτές υπάρχουν.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και η πολυσυζητημένη «κοινωνική ευθύνη» εταιριών όπως η ΔΕΗ ΑΕ και η ΔΕΥΑΚ δεν περιλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εδώ και τώρα να υπάρξει υπουργική απόφαση, ή του δημοτικού συμβουλίου για να γίνει άμεσα επανασύνδεση ρεύματος ή νερού στις πρώτες κατοικίες ανθρώπων που καλούνται να μείνουν σπίτι χωρίς φως, δυνατότητα συντήρησης τροφίμων, θέρμανσης, ατομικής υγιεινής, επικοινωνίας, ανεξάρτητα των οφειλών τους. Είναι φανερό ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας, που βούλιαξαν στη δίνη της κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαράδεκτες ρυθμίσεις με τα ληστρικά επιτόκια που καλούνται να ενταχθούν.

Απαιτείται να παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν όλους όσους βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της μακροχρόνιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις στη διάρκεια της κρίσης και μετά. Πολιτική που συνεχίζεται σήμερα με απλόχερες παροχές που δίνουν στις τράπεζες και τους μονοπωλιακούς ομίλους σε αντίθεση με τα ψίχουλα που ρίχνουν στους αυτοαπασχολούμενους».