Δήμος Καβάλας: Ο κορονοϊός «παγώνει» τη χρηματοδότηση των εκδηλώσεων. Ποιες κινδυνεύουν με ματαίωση [βίντεο]

Τι συζητήθηκε κατά την τηλε-συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής-Έκτακτες προσλήψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας, μαθήματα εξ αποστάσεως στο Δημοτικό Ωδείο και περικοπές στη χρηματοδότηση δράσεων

Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού δε θα ήταν δυνατόν να μην επηρεάσουν και τους προϋπολογισμούς των δήμων. Αυτό ήταν και το βασικό θέμα της 10ης τηλε-συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020.

Κατά τη συζήτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση όλων των εκδηλώσεων του καλοκαιριού θα «κοπεί» σε μεγάλο βαθμό, έως και εξολοκλήρου, όπως θα γίνει με το Kavala AirSea Show, το οποίο δεν θα χρηματοδοτηθεί από τον δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με αποτέλεσμα η διοργάνωσή του να είναι αμφίβολη, έως απαγορευτική, λόγω οικονομικών.

Περικοπές θα υπάρξουν και στο COSMOPOLIS, χωρίς, όμως, να τίθεται θέμα ματαίωσης του βασικού, τουλάχιστον, κορμού της διοργάνωσης, ενώ και το Φεστιβάλ Φιλίππων δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα, τουλάχιστον αναφορικά με τη χρηματοδότησή του.




Πάντως ο δήμος Καβάλας θα προχωράει βήμα βήμα, ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει αυτή η πρωτόγνωρη κρίση και στην πορεία θα ανακοινώνεται ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα «επιβιώσουν» το καλοκαίρι, ενώ προτεραιότητα είναι να στηριχτούν οι κοινωνικές δομές, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας-Μαθήματα εξ αποστάσεως από το Δημοτικό Ωδείο

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μουριάδης, θα προσληφθούν εκτάκτως στην Υπηρεσία Καθαριότητας 20 υπάλληλοι, 12 για τον δήμο Καβάλας και 8 για τον πρώην δήμο Φιλίππων, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του τομέα της Καθαριότητας.

Επίσης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, θα προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και άλλες υπηρεσίες του δήμου, όπως τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, με τους καθηγητές να προσανατολίζονται σε μαθήματα εξ αποστάσεως.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία -κατά πάσα πιθανότητα- θα γίνει εξ αποστάσεως.

Δείτε τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση