Ναυτεργάτες: «Μπάτε, σκύλοι» η γραμμή Καβάλας-Θάσου. Κανένα μέτρο για κορονοϊό!

Σοβαρή καταγγελία του κλάδου για καταφανή καταστρατήγηση των οδηγιών της Κυβέρνησης για την πανδημία - «Επιβάτες στοιβαγμένοι σε μικρά λεωφορεία και βαν...»

Φαινόμενα που «δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους» παρατηρούνται, σύμφωνα με τους ναυτεργάτες της Καβάλας, στην πορθμειακή σύνδεση της ηπειρωτικής Καβάλας με το νησί της Θάσου, αφού υπάρχει «πλημμελής έλεγχος των επιβατών» αλλά και καταστρατήγηση των ξεκάθαρων οδηγιών της Κυβέρνησης για μετακίνηση με τα πλοία μόνο των μονίμων κατοίκων του νησιού [διαβάστε σχετικά εδώ].

Σε δημόσια καταγγελία του, το Ενιαίο Συνδικάτων Ναυτεργατών Νομού Καβάλας γνωστοποιεί ότι τις τελευταίες μέρες, στα ferry boats μπαίνουν «πλανόδιοι πωλητές, επαγγελματίες, συνεργεία, εργατοτεχνίτες και διάφοροι εργαζόμενοι» ανενόχλητοι, αφού τα μέτρα κατά του κορονοϊού «άντεξαν» μόνο για ένα Σαββατοκύριακο!
Το Συνδικάτο αναρωτιέται «ποιοι έδωσαν αυτές τις εντολές» και «ποιους εξυπηρετούν», κρούοντας τον «κώδωνα» του κινδύνου για την ίδια την ανθρώπινη ζωή!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας των ναυτεργατών της Καβάλας.

«Στην προσπάθεια που γίνεται από όλους τους πολίτες της χώρας μας για την μείωση της διασποράς της νόσου του κορονοϊού θυσιάζοντας τόσο σπουδαία δικαιώματα όπως η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων σε όλη την επικράτεια, με έκπληξη παρατηρούμε φαινόμενα που δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους.

Στα λιμάνια που ενώνουν την ηπειρωτική χώρα με το νησί της Θάσου υπάρχει πλημμελής έλεγχος των επιβατών και  δεν  αποτρέπονται κάποιοι να ταξιδέψουν που δεν είναι απαραίτητη η μεταφορά τους. Γεμίζουν τα πλοία με πλανόδιους πωλητές, επαγγελματίες, συνεργεία, εργατοτεχνίτες και διάφορους εργαζόμενους που έρχονται στο νησί για τη συνέχιση και περάτωση διαφόρων εργασιών κατασκευής, ανακαίνισης συντήρησης ξενοδοχείων και διαφόρων τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων. Στοιβαγμένοι σε μικρά λεωφορεία και βαν, μεταφέρονται από και προς το λιμάνι, ενώ κανένα μέτρο προσωπικής προστασίας δεν υπάρχει.

Είναι απορίας άξιον γιατί η Λιμενική Αρχή καθώς και η Αστυνομική σταμάτησαν να εφαρμόζουν επακριβώς τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση  για το  κοινό καλό και την υγεία όλων των πολιτών, όπως έπραξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ποιοι  είναι αυτοί που έδωσαν τέτοιες εντολές ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και ποιους εξυπηρετούν;

Μακάρι να μην είναι αργά και το κακό να μην έχει γίνει, ή να σταματήσει με  τις μικρότερες απώλειες. Επειδή τις επιλογές αυτές θα τις βρούμε όλοι μπροστά μας μετά από δυο εβδομάδες, κινηθείτε με γνώμονα μόνο το κοινό καλό, γιατί δεν θα χαθούν μόνο χρήματα και περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές. Αυτό το νούμερο θέλουμε να είναι  όσο το δυνατόν μικρότερο».

Φωτογραφία αρχείου