Νίκος Χαρδαλιάς: Να σταματήσουν κάποιοι να προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα για να βγουν έξω

Τι απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε ερώτηση για το πόσο ακόμη θα διαρκέσουν και το αν θα ενισχυθούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19

«Η γρήγορη εφαρμογή των μέτρων γλιτώνει τη χώρα μας από πολλούς θανάτους και από την επιβάρυνση του συστήματος Υγείας», σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2020 κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ τα νέα στοιχεία).

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και δεν μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για το αν και πότε θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Δεν είναι ώρα ούτε για σενάρια, ούτε για εικασίες, ούτε για προβλέψεις. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, ακόμα και για το χειρότερο σενάριο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι, λίγοι πολίτες προσπαθούν να «κοροϊδέψουν το κράτος για να σπάσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας» θα πρέπει να σταματήσουν και να σκεφτούν τους συμπολίτες τους.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι ό,τι χρειαστεί το σύστημα Υγείας, είτε σε υλικά είτε σε ανθρώπινο δυναμικό, θα παρασχεθεί αδιαπραγμάτευτα από το κράτος.