Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο εξετάζεται σε «ύστερη φάση»-Η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού

Τη δημιουργία νέων εστιών διασποράς του κορονοϊου από «εισαγόμενα» κρούσματα φοβούνται οι υγιειονομικές αρχές της χώρας, καθώς εξακολουθούν να καταφθάνουν με πτήσεις από ευρωπαϊκές χώρες φοιτητές και εργαζόμενοι.

Με δεδομένη την πανδημία από τον κορονοϊό και την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο, η ελληνική κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί να λάβει όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός στη χώρα μας.

Ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση διασποράς του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι σε αυτήν τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

«Σε μία ύστερη φάση και αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ.: κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις. Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται και όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους. Είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως, γι’ αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

*Πηγή: tovima.gr