Πάσχα στην πόλη και όχι στο χωριό, ελέω κορονοϊού: Απαγόρευση εξόδου στην επαρχία εξήγγειλε ο Γεωργιάδης

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τη -λογική και αναμενόμενη- εν μέσω κορονοϊού απαγόρευση εξόδου προς τα χωριά ενόψει Πάσχα - «Θα ήταν κρίμα να διασπείρουμε τον ιό στην επαρχία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

Ουπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριάκης 29 Μαρτίου 2020 στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι θα εκδώσει εγκύκλιο αναφορικά με τα αμνοερίφια και τον τρόπο διάθεσης, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε “είναι δεδομένο ότι θα απαγορευθεί η έξοδος από την Αθήνα προς τα χωριά για τον εορτασμό του Πάσχα”, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Η καραντίνα θα συνεχισθεί μέχρι τότε και είναι καλό, να το λέμε από τώρα”, είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι με δεδομένο ότι έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα του ιού στην Αθήνα, θα ήταν κρίμα να διακινδυνέψουμε διασπορά στην επαρχία και προφανώς θα υπάρξει απαγόρευση μετακίνησης προς τα χωριά.

“Αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, θα αποφύγουμε εξελίξεις σαν αυτή της Ιταλίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, που σημείωναν χαρακτηριστικά: “Δεν θα επιτραπεί ούτε η μετάβαση στα χωριά για το γιορτασμό του Πάσχα, με μόνο ερώτημα εάν θα υπάρξουν ή όχι κάποιες εξαιρέσεις (που δεν φαίνεται) και οι οποίες απλώς θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα της απαγόρευσης. Πάσχα λοιπόν στην Αθήνα και ψήσιμο στις κουζίνες, στα μπαλκόνια και στις ταράτσες, εφόσον δεν θα παραβιάζεται ο κανόνας του συνωστισμού. (Ας προσεχθεί από τώρα η αισχροκέρδεια που σίγουρα θα επιχειρηθεί με το αρνί και ας ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα)”.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα Παιχνίδια Εξουσίας, παρά τις πιέσεις ιεραρχών, αλλά και πιστών, να ανοίξουν οι ιεροί ναοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας η κυβέρνηση εμφανίζεται αρνητικη. Είναι χαρακτηριστικό πως ιερωμένοι έφτασαν στο σημείο να ζητούν να μένουν οι πιστοί έξω από τους ναούς, με την αστυνομία να επιβλέπει την τήρηση των κανόνων και της απόστασης που θα τηρούν μεταξύ τους, κάτι που φυσικά δεν μπορεί καν να συζητηθεί.

Η διαχείριση των ημερών του Πάσχα, πάντως, αποτελεί ένα νέο μεγάλο στοίχημα για την πολιτεία και βεβαίως, ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική αστυνομία, που θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα έχουμε παραβάσεις.

Πηγή: news247.gr