Κορονοϊός: 38 οι νεκροί στην Ελλάδα. 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά

Τσιόδρας: «Δεν πρέπει να μας παραξενεύουν οι θάνατοι, είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης» - Οι τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας

Σε 95 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020 ο Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα είναι 1.156, ενώ έξι συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων σε 38.

Από τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, ο μέσος όρος είναι τα 79 έτη, οι 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 69 άτομα. Επίσης, ως τώρα έχουν γίνει 15.151 τεστ για τον κορονοϊό. Ενας συμπολίτης μας στην Ξάνθη αποσωληνώθηκε και ακόμα ένας πήρε εξιτήριο.




Σύμφωνα με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Είναι σοβαρό να καταλάβουμε ότι εκείνοι που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι στην κορυφή του παγόβουνου», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Εως σήμερα ο μέσος όρος όσως διασωληνώνονται είναι 66 έτη, ενώ το 7% έχει υποκείμενα νοσήματα.

«Δεν πρέπει να μας παραξενεύουν οι θάνατοι, είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης»

Σχετικά με τους θανάτους, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι μεγάλο σε όσους βρίσκονται σε ΜΕΘ το 47% από αυτούς πεθαίνουν. Εκεί σώζονται ζωές, εκεί θρηνούνται και θάνατοι. «Ας μην μας παραξενεύουν οι θάνατοι. Είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης μάχης, πρέπει να διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα μας», τόνισε ο λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο. Οι επιστήμονες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελλάδα παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό αύξησης της καμπύλη σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται, πολλές χώρες στενάζουν. Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε συναγωνιστές σε αυτό καθώς ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι πρόσωπα, είναι οι διπλανοί μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».